Oglasio se Ibrahimović i pozvao u borbu: Ako virus neće na Zlatana, hoće Zlatan na virus!

Šveđanin pokrenuo humanitarnu akciju u borbi protiv korone.

Ceo svet je postao svestan ozbiljnosti situacije sa virusom korona koji ne poznaje granice i širom planete oduzima živote. Italija je zemlja najviše pogođena ovom zarazom i već danima se bori da zaustavi epidemiju.

Borbi protiv virusa COVID-19 se priključio i Zlatan Ibrahimović. Slavni Šveđanin je poznat po visokom samopouzdanju koje nekad prelazi i u aroganciju, pa su tako internetom kružile šale da je  virus korona posle susreta sa Zlatanom zadržan u dvonedeljnom karantinu. Šalu na stranu, ali Zlatan se sada oglasio i ozbiljnom porukom.

Organizovao je humanitarnu akciju čiji cilj je da se putem interneta skupi što više novčanih sredstava za bolnice u Milanu i okolini. Sav novac će biti iskorišćen za kupovinu maski, rukavica, zaštitinih odela, dezinfekcionih sredstava, respiratora, monitora i ostale hitno potrebne opreme... Na adresi www.gofundme.com/f/kick-the-virus-away, svi ljudi dobre volje mogu da uplate sredstva koja će biti prikazana pod njihovim imenom i prezimenom. Za nešto više od pola sata je prikupljeno preko 110.000 evra.

Ibrahimović je poručio:

„Italija mi je mnogo dala. Zato ja u ovom dramatičnom momentu želim da dam još više zemlji koju volim. U saradnji sa ljudima iz mog okruženja sam odlučio da pokrenem skupljanje finansijskih sredstava za Humanitas bolnice i da iskoristim moj uticaj da raširim poruku. U ozbiljnom smo problemu i moramo da se udružimo i da pružimo konkretniju pomoć od video poruke. Računam na velikodušnost mojih kolega, ali i od svih profesionalnih sportista i svih onih koji malom i velikom donacijom u zavisnosti od sopstvenih mogućnosti, žele da pomognu u ratu protiv ovog virusa. Svi zajedno zaista možemo da budemo od velike pomoći bolnicama, lekarima i sestrama koji svakodnevno rade na spasavanju života. Danas svi moramo da budemo uz njih. Hajde da sredimo ovaj korona virus i dobijemo ovu utakmicu! I zapamtite, ako virus neće da krene na Zlatana, Zlatan kreće na virus!“

U Evropi je do danas zabeležen 3.421 smrtni slučaj od korona virusa što je više nego u Aziji sa 3.384 mrtva. U Italiji ima 2.503 smrtna slučaja od posledica korona virusa, navodi France press.(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji