Kako je Ancelotti "pripitomio" Berlusconija?

Karleto se dugo održao na klupi Milana jer je umeo sa gazdom. Allegri nije diplomata, zato će, po svoj prilici dobiti otkaz. Legendarna priča o tome kako su Ancelotti i Kaka uspevali da prevare Berluskonija...

Carlo Ancelotti je trener koji je daleko najviše izdržao na klupi Milana, "Rossonere" je trenirao od 2001. do 2009.

I on se suočio sa stalnim mešanjem Berlusconija koji je uveren da se odlično razume u fudbal i pred svakog trenera postavlja isti zahtev, da Milan igra ofanzivno, sa tri napadača.

Capello nije dugo izdržao u klubu, iako je osvojio evropsku titulu, Zaccheroni takođe, iako je bio šampion, ali je morao da izvodi praktično sve napadače na teren.

Što se Ancelottija tiče, zna kakav je Berlusconi, uostalom igrao je za Milan, a veliki je diplomata. U Realu smatraju da će uspeti da popravi odnose sa medijima, ali i navijačima, posle odlaska Mourinha.

Ipak, kako je trpeo Berlusconija?

"Ancelotti je umeo sa gazdom. Ovaj ga zovne telefonom, kaže mu da Kaka mora da igra ofanzivnije. Trener zovne Kaku i kaže mu da igra bliže golu, ali samo u prvih pet minuta", objašnjava nekadašnji štoper Bili Costacurta.

I Ancelottija je Berlusconi kritikovao, ali je Karleto imao popust jer je bivši igrač kluba, što je Allegriju bio minus od starta.

Njega je često zvao Berlusconi, ali Allegri nije slušao savete. Prve godine je osvojio titulu, ali je druga bila ključna, izgubio je skudeto iako je realno imao mnogo bolji tim od Juventusa.

Od tada traje pritisak, a Berlusconi je nedavno sve uspehe ove sezone, tačnije oporavak pripisao sebi.

No da se vratimo Ancelottiju. On je Milan opisao jednom kao porodicu, uporedivši ga sa Juventusom koji je dve godine trenirao bez uspeha, i koji je nazvao fabrikom. U "porodici" Berlusconi vodi glavnu reč, međutim i ostali imaju pravo na inicijativu.

Očigledno da je tokom godina našao pravu formulu, imao je moćnog zaštitnika u Gallianiju, ali i naravno sreću da je tih godina Berlusconi bio zaokupljen politikom i još nekim stvarima koje za ovaj tekst nisu.

Galliani i Berlusconi su podeljeni oko Allegrija, Ancelotti je svojevremeno predlagao da ga zameni Tassoti njegov višegodišnji pomoćnik, ali u Milanu ga nisu poslušali. Ni sada vodeći tandem kluba ne razmišlja o nekadašnjem desnom beku, Galliani bi da Allegri ostane do kraja ugovora, Berlusconi ne odustaje od početnika Seedorfa.

Za početak, da bi trajao, novi trener će morati da bude diplomata, baš kao Ancelotti.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji