Hoće li opet biti ovako, Kinezi prave "drim-tim" od Milana!?

Snovi ne koštaju ništa, italijanski mediji najavljuju bum narednog leta. Suma od koje će se zavrteti u glavi...

Već smo pisali o nameri Milana da zadrži mlade italijanske igrače poput golmana Donnarumme, De Sciglia, Romagnolija i Bertolaccija, ali i da tek narednog leta krene u ozbiljne kupovine.

Finansijski fer-plej će sprečiti nove kineske vlasnike da već u januaru troše ogroman novac. Oni su uplatili tranšu od 85 miliona, stiže još 300, veliki deo novca biće utrošen narednog leta u pojačanja.

Prve dve mete biće Hari Kejn i Marco Veratti, međutim, pitanje je koliko je to realno, obojica imaju čvrste ugovore do početka naredne decenije i Tottenham i PSG će ih teško prodati.

Ipak, novi vlasnici su svesni da se Milan može vratiti samo ako uz forsiranje domaćih igrača kupuje najbolje strance. Berlusconi je krajem osamdesetih to lako rešio, kupio trojicu Holanđana i stigao do prevage u odnosu na rivale.

Jasno, ta dva perioda se ne mogu porediti, Englezi su bili van igre, uz to postojalo je ograničenje broja stranaca. Ipak, čini se da je filozofija novih vlasnika da samo kupuju najbolje i da je dovođenje starih igrača koji su slobodni agenti prošlost.

U tu prošlost spada i Adriano Galliani, navodno će Berlusconi imati poslednju reč kada je u pitanju sudbina njegove desne ruke. Sarađuju četiri decenije, Berlusconi će biti počasni predsednik, videćemo hoće li Galliani zadržati neko manje bitno mesto u Milanu.

Izvesno je da se oko transfera neće pitati ništa, Daniele Fassone je najveći kandidat da preuzme funkciju glasnog operativca, a Kinezi će postaviti svog predsednika. Jedan od članova konzorcijuma novih vlasnika, najverovatnije Han Li koji je i vodio pregovore, biće novi prvi čovek Milana.

Što se tiče funkcije sportskog direktoea, iako su mnogi videli Maldinija, sa njim nije pregovarano, jedan od kandidata je takođe bivši igrač Milana, Demetrio Albertini.

Maldini: Gotovo je sa Milanom!

Milan je želeo Paraticija iz Juventusa, Marottinu desnu ruku, ali on je odbio ponudu.

U svakom slučaju nova era počinje, navijači se nadaju, mnogo uspešnija nego poslednjih godina, ali samo ogromna ulaganja mogu Milan brzo da vrate u vrh italijanskog fudbala.

Kinezi imaju novac, videćemo da li i strategiju...

(Sportske.net)
Noviji Stariji