Ancelotti ne veruje Milanu?

Dogovor sa Realom je postignut, večeras se "Bernabeu" oprašta od Italijana. Želi ga bivši klub, ali za sada je dogovor daleko...

Italijanski mediji prate situaciju iz sata u sat, Anćclottijev agent i advokat, Ernesto Bronzetti je razgovarao sa Perezom, navodno je dogovoreno da mu za poslednju godinu ugovora Real isplati šestomesečnu platu, oko 3.5 miliona evra.

Večeras će poslednji put predvoditi tim, Italijan je juče tvrdio da mu nije saopšteno da odlazi i da ima dobre odnose sa predsednikom, ali izgleda da je stvar gotova.

Perez će odluku danas saopštiti saradniciima, a Ancelottiju ostaje eventualno nada da će današnja reakcija navijača ubediti predsednika da promeni odluku. "Marca" piše da su šanse za to male i da je praktično sve gotovo, posle dve sezone "Carletto" napušta Madrid.

Ali, šta je sledeća stanica za trofejnog trenera?

Milan se nada da će prihvatiti njihovu ponudu, spremni su da mu garantuju višegodišnji ugovor, doduše za mnogo manju sumu nego što je imao u Realu. Galliani bi mogao da otputuje u Madrid, da u narednih 48 časova ubedi Ancelottija da se vrati.

Među "Rossonerima" bi imao ovlašćenja poput engleskih menadžera, mnogo veći uticaj na dovođenje pojačanja, međutim izgleda da takva vrsta garancija nije dovoljna.

Naime, Ancelotti sumnja u sposobnost Milana da napravi jak tim, tačnije u želju Berlusconija da potroši ogroman novac na dovođenje pojačanja. Realno, ovaj tim nema šta da traži ni naredne sezone bez velikih ulaganja, većina se slaže da je potrebna generalka, da nije toliko problem u Inzaghiju ili ranije Seedorfu, već da ekipa nema kvalitet.

"Marca" navodi da bi Milan mogao da potroši 150 miliona evra u prelaznom roku, dovede Ibrahimovića, Falcaoa i Mattea Darmiana iz Torina i tako ubedi trofejnog trenera u ozbiljne namere.

U svakom slučaju Ancelotti bi bio zaštićen dugogodišnjim ugovorom, ali kako smo i pisali njegov prioritet je povratak u Englesku, ili eventualno Bayern iz Minhena.

Zbog toga se spekuliše da je spreman da odmara naredne sezone, ako ne stigne recimo ponuda iz City-
a i da sačeka rasplet sa Guardiolom, jedna od pomenute dve klupe će biti otvorena i jasno da bi Ancelotti bio prvi kandidat za upražnjeno mesto.

Ipak, Milan se nada da će uspeti da ga ubede da se vrati na mesto uspeha.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji