De Jong se vraća u Mančester?

Holandskom internacionalcu ističe ugovor na kraju sezone i Van Gaal bi ga rado doveo u svoje redove.

Naime, prema pisanju italijanskih medija, De Jong je odbio da produži ugovor sa Milanom, tako da bi Van Gaal mogao da ga dovede potpuno besplatno.

30-godišnji fudbaler, koji je već igrao u Mančesteru, ali za gradskog rivala, Manchester City, mogao bi naredne sezone da zaigra u redovima tima sa "Old Traforda".

Nakon što je odbio ponudu Ajaxa, kao i novi ugovor sa Milanom, izgleda da je Nigel De Jong spreman za povratak na Ostrvo.

Takve spekulacije je dodatno podgrejala izjava Van Gaala da su mu potrebna pojačanja na sredini terena, i kada na to dodamo da ga strateg United može besplatno dovesti na kraju sezone, iskusni fudbaler sredine terena se nameće kao potencijalno pojačanje.

"U ovoj postavi nemam sve što želim. Potreban mi je balans na sredini terena.", izjavio je Van Gaal.

"U poslednjih nekoliko mečeva smo igrali sa Januzajem i Di Mariom na sredini terena, dok su u napadu bili Falcao i Van Persie. To znači da smo imali 4 kreativna fudbalera, tako da nam je potreban neki balans na sredini terena.", dodao je Van Gaal.

Odlazak De Jonga bi svakako napravio mesta u timu Milana za fudbalera Atletico Madrida, Maria Suareza, koji je i u ovom januarskom roku bio želja stratega Milana, Pippa Inzaghija.
Noviji Stariji