Inzaghi: Jedini lek je rad

Posle još jednog razočaravajućeg rezultata, drugog poraza u poslednaj tri kola, trener Milana Filippo Inzaghi kao uzrok je istakao nedostatak samopouzdanja.

Milan je već četiri kola bez pobede, a u nedelju je i pored terenske inicijative i brojnih šansi poražen od Atalante 1:0.

"Moramo samo da nastavimo sa radom, ništa drugo u ovom momentu ne možemo da uradimo. Odlučni smo, ali to više nije dovoljno, moramo da se probudimo. Moramo preuzeti svoj deo odgovornosti, ali jedini lek je rad", rekao je Inzaghi.

Iako su mu rivali u novoj godini bili Sassuolo, Torino i Atalanta, Milan je u 2015. osvojio samo jedan bod.

"Moramo se vratiti na nivo koji smo imali pre Božića, možda nam je poraz od Sasuola na startu 2015. oduzeo samopouzdanje. Možda nismo u stanju da igramo najbolji fudbal koji možemo u tim uslovima. Ali moramo pokušati da budemo bolji. Možda nas preterana želja za pobedom slabi", rekao je legendaarni napadač Juventusa i Milana.

Milan je protiv Atalante imao kontrolu, držao je loptu u svom posetu 60% vremena, stvarao je i šanse, ali je tim iz Bergama ipak uspeo da odoli na San Siru.

"Šteta je kako smo im dali loptu kod gola. Stvarali smo šanse, ali moramo biti mnogo bolji s obzirom kakav tim imamo. Naš stil igre sa početka sezone više ne daje rezultat na terenu, što stvara igračima tenziju. Ne zaboravimo da se ovaj tim nosio sa Romom i Napolijem, tako da nije odjednom izgubio talenat", istakao je Inzaghi.

"Rossoneri" posle 19. kola imaju 26 bodova, pet manje od mesta koje vodi u Ligu Evrope, a na kojem je Lazio, sledeći rival milanskog tima.
Noviji Stariji