Seedorf: Želim da igrači uživaju

Novi trener ekipe Milana izjavio da je za njega najvažnije da se igrači dobro osećaju na terenu i da ne brinu previše ukoliko pogreše.

U podužem razgovoru sa italijanskim medijima Clarence Seedorf je govorio o tome šta od svojih igrača zahteva na terenu, kakav je njegov taktički pristup fudbalu i o tome koji treneri su imali najveći uticaj na njegovu igru.

“Želim da se igrači smeju, da igraju fudbal, da uživaju na terenu. Nikada se ne iznerviram ako pogreše,“ rekao je Seedorf.

“Vi novinari ste toliko opsednuti taktikom, možete o tome da pričate satima. Istina je da u modernom fudbalu postoje samo odbrambene taktike,“ otkriva bivši holandski reprezentativac.

“U napadu postoji potpuna sloboda. Imate šestoricu igrača koji međusobno kombinuju bez ikakvih nacrtanih akcija i planova,“ dodaje bivši vezista Milana.

Seedorf je još govorio i o trenerima za koje je on igrao, među kojima su najistaknutija imena Van Gaal, Ancelotti, Lippi i Capello.

“Fabio me je transformisao kao igrača. Pod njegovim vođstvom prestao sam da jurim po terenu, odredio mi je mesto na sredini i pomogao mi da izrastem u vođu,“ ističe Seedorf.

Ekipa Milana koju je Holanđanin preuzeo sigurno nema kvalitet da se ove sezone bori za značajan plasman u domaćem prvenstvu, ali ukoliko gazde ekipe budu imali strpljenja za njega moći će da kroz koju godinu napravi od Milana kandidata za vrh tabele.
Noviji Stariji