Najnovije transfer novosti (24. januar): Essien u Milanu do leta 2015, Gamberini i Paletta pojačavaju odbranu "Rossonera"?

19:01 - Ruski mediji prenose da je Paris Saint-Germain spreman Dnipru da ponudi 15 miliona evra za Yevhenija Konoplyanku. Parižani smatraju da bi on mogao da zameni Jeremy-a Meneza ukoliko ovaj pređe u Milan ili Fiorentinu.

18:55 - Novi trener Milana Clarence Seedorf svestan je da mu u odbrani duva promaja, pa je sve snage usmerio na ojačavanje tog dela ekipe. Njegove želje su Gabriel Paletta iz Parme i Alessandro Gamberini, štoper Napolija, trenutno na pozajmici u Genovi.

18:41 - Michael Essien za nešto više od sat vremena "sleće" u Milano. Njegov dolazak u prestonicu mode očekuje se oko 19:55.

18:23 - GOTOVO JE! Chelsea je prihvatio ponudu Milana da oslobodi Michaela Essiena. Rossoneri dovode iskusnog vezistu kao slobodnog igrača. Essien će večeras doputovati u Milano i potpisati ugovor na godinu i po dana. Sa manjom platom od one koju je imao u Chelsea-u. Njegov dolazak u Milano očekuje se danas u večernjim časovima, što je potvrdio i Clarence Seedorf, novi trener italijanskog kluba.

15:51 - Novi trener Milana Clarence Seedorf navodno je, kako prenose engleski mediji, tražio od kluba 20 miliona funti kako bi doveo Robina van Persie-a, napadača Manchester Uniteda. On je u petak dva sata proveo u razgovoru sa Barbarom Berlusconi, a glavna tema su bili transferi i Seedorfova želja, Van Persie.

Holandski napadač je već izvesno vreme van terena, jer ga muči povreda, mada engleski mediji sve češće i ozbiljnije postavljaju pitanje da li se zaista radi o tome ili njegovom nezadovoljstvu i vrlo lošem odnosu sa trenerom Davidom Moyesom. United samo što je doveo Juana Matu za 37 miliona funti, a ukoliko je holandski napadač izrazio želju da napusti klub bio bi to novi udarac za "đavole", koji su već poprilično uzdrmani lošim rezultatima i pošto su ispali iz "igre" za šampionski trofej Premier lige.

15:33 - Prema nezvaničnim informacijama, Milan je pored defanzivca Palette i  veznog igrača Parola zainteresovan za još jednog igrača Parme, reč je o ofanzivnom vezisti Jonathanu Biabiany-u. 

15:25 - Mourinho je najavio dolazak Michaela Essiena u Milan. Podsetimo da su se "Rossoneri" juče dogovorili sa Essienom i njegovim menadžerima.

"Može da ide. Na njemu je da odluči koja je najbolja opcija za nastavak karijere. Nemam ništa protiv i u slučaju da ostane", rekao je Portugalac.

15:16 - Posle dogovora sa Milanom, menadžeri Michaela Essiena će danas obaviti sastanak sa Jozeom Mourinhom oko selidbe njihvog klijenta na San Siro. Samo se još čeka da Portugalac da zeleno svetlo i da se Essien preseli na San Siro.

15:02 - Gabriel Paletta, defanzivac Parme, uskoro bi mogao da se pridruži Milanu. Pored "Rossonera" za njega je zainteresovana i Fiorentina, ali kako Italijani prenose Clarence Seedorf veruje da će uskoro osigurati potpis 27-godišnjeg Argentinca.

14:59 - West Ham se dogovorio sa Milanom. Engleski premijerligaš je dogovorio šestomesečna pozajmicu Antonia Nocerina. On će danas ići u London na lekarske preglede. Imaće istu platu kao u Milanu.
Noviji Stariji