Ružan potez novih vlasnika, Berlusconi izbrisan iz istorije Milana

Ovako je radio i Rafa Benitez u Interu.

Silvio Berlusconi je posle 31 godine predao ključeve Milana sumnjivim biznismenima iz Kine i završio verovatno najuspešniju predsedničku eru u istoriji fudbala. Milanova istorija može da se deli na periode pre i posle Berlusconijevog upravljanja klubom...

Na kraju je legendarni Cavalliere pogrešio momenat kada da ode iz kluba. Zakasnio je, jer Milan u prethodnih nekoliko godina nije bio ni bleda senka velikog kluba koji je napravio Berlusconi. Ali opet, nekoliko slabih sezona ne mogu da devalviraju sve one grandiozne uspehe koje je Berlusconi napravio sa Milanom, sve one velike igrače koje je dovodio i nezaboravne momente koje su Milanovi navijači doživeli.

Zato je u najmanju ruku ružan potez novih vlasnika.

Italijanski mediji javljaju da su sa zidova trening centra u Milanellu sklonjene sve frotografije i slike Berlusconija iz Milanovih zlatnih vremena. Pod Berlusconijevom palicom, Milan je osvojio čak pet titula prvaka Evrope, tri titule prvaka sveta, osam trofeja šampiona Italije... Istina, nije Berlusconi taj koji je davao golove, ali je njegova uloga bilo velika i zaslužio je da ostane vidljiv trag o tim slavnim vremenima, jer su ona neodvojiv deo Milanove istorije.


Kinezi su naredili da se sklone sve slike Berlusconija i Gallinija, kako bi svi u klubu shvatili da je ovo počatak nove ere i kako ne bi poredili nove vlasnike sa starim. Sličan negativan primer je viđe u komšiluku pre nekoliko godina. Tada je Rafa Benitez nasledio Josea Mourinha i naredio je da se iz hodnika i službenih prostorija uklone sve slike Mourinha koji je napustio klub posle istorijske sezone u kojoj je osvojena Tripleta. Benitezu to nije donelo sreću, vrlo brzo je završio neuspešnu misiju u Interu, a Mourinha navijači Nerazzurra i dalje pamte i vole kao najuspešnijeg trenera u istoriji kluba.

Kako li će proći Kinezi iz Milana?

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji