Belotti, Džeko ili Muriel?

Milan traži napadača za narednu sezonu.

Bh. napadač Edin Džeko (32) napravio je najbolji mogući potez ostankom u ekipi Rome.

Ekipu je na svojim leđima odveo do polufinala Lige prvaka, a u januaru je odbio ponudu koja je stigla od londonskog Chelseaja.

Ljetni prelazni rok koji je pred nama ponovo će donijeti ponude za Džeku. Ovog puta Edin se povezuje sa ekipom Milana čija je bh. dijamant dugogodišnja želja.

Rossoneri u ovom prelaznom roku žele dovesti kvalitetno rješenje u fazi napada. Tuttosport tvrdi kako je rukovodstvo tima sa San Sira rješenja svelo na tri imena, a to su Andrea Belotti, Edin Džeko i Luis Muriel.

Milanov prvi izbor je napadač Torina Belotti. Ipak, cijena od 100 miliona eura koja je postavljena od torinskog tima mogla bi na kraju pokvariti posao i Milanove planove usmjeriti ka drugim opcijama.

Edin Džeko je opcija broj dva. Godinama unazad bh. napadač se povezivao sa Milanom. Do transfera nikad nije došlo, a teško je vjerovati da će se Edin odlučiti na odlazak i ovog ljeta.

Najizglednija opcija za Milan je dolazak Luisa Muriela iz Seville. Kolumbijac iza sebe ima solidnu sezonu, ali ništa više od toga, pa je izgledna opcija da napusti tim iz Andaluzije.

Milan je najavio novo vruće ljeto što se pojačanja tiče i biće interesantno vidjeti ko će na kraju završiti u dresu Rossonera.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji