Silvio Berlusconi zagolicao maštu navijačima: Kupuje Milan po drugi put?!

Silvio Berlusconi danas je iznenadio navijače Milana i javnost u Italiji kada je rekao kako će se sve zapravo završiti njegovom ponovnom kupovinom nogometnog kluba Milan.

81-godišnji Berlusconi je izjavio kako je prodaja Milana bila samo zbog politike koja je bila umiješana u sve i da je bio primoran na to, ali se planira vratiti na velika vrata.

Ne mogu se izostaviti iz ove priče veliki problemi koji su zadesili Milan nakon kupovine biznismena iz Kine koji je navodno samo posudio novac da bi kupio Milan, a nije milionaer kako se predstavljao. Sada na kraju sezone mora da vrati veliku količinu novca, a imaju problema i sa tim što su kupovali mnogo nogometaša i stiže ih finansijski fair-play.

Milan se do kraja sezone bori za odlazak u Europa ligu, a neće imati nimalo lagan zadatak jer momčad Gennara Gattusa igra veoma loše u posljednje vrijeme.

Nedavno je Gattuso dobio novi trogodišnji ugovor koji je izgleda bio ogromna greška jer ga je veoma brzo dobio nakon par dobrih rezultata. Odmah su ispali iz Europa lige od Arsenala, a kasnije su čak izgubili i od fenjeraša Beneventa koji se već pomirio sa ispadanjem iz Serije A.

Da li će Berlusconi stvarno ispuniti obećanje i da li će moći ponovo svojim novcem pokrenuti Milan nije sigurno, a ne znamo ni kada bi moglo doći do toga jer Berlusconi nije rekao ništa konkretno po tom pitanju.

(Sport.novi.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji