Najnovije transfer novosti (23. januar): Essien pristao, čeka se odluka Chelsea

17:16 - Prema izveštajima Sky Sport-a, Milan i iskusni vezista Michael Essien su postigli dogovor. Sada nedostaje samo Chelsea-ovo "da". Čeka se odgovor sa "Stamford Bridge-a",

16:29 - Milan se uključio u trku za defanzivca Sao Paula. U pitanju je Rafael Toloi, 23-godišnji brazilski štoper, koji takođe ima i italijansko državljanstvo. U redu za ovog talentovanog fudbalera pored Milana stoje još Roma, Napoli i Udinese.

16:13 - Kako javlja italijanski Sky Sport, "Rossoneri" su na korak od angažovanja veznog fudbalera Chelsea, Michaela Essiena. Kako navodi isti izvor Essien će najverovatnije igrati na pozajmici do kraja sezone, ali bi 31-godišnji internacionalac iz Gane mogao za stalno da postane fudbaler Milana, jer "Rossoneri" planiraju da otkupe njegov ugovor. Essienovi menadžeri doputovali su u Milano, a do kraja dana bi trebali uslediti pregovori oko transfera. Fudbaler iz Gane ove sezone nije igrao za Chelsea u Ligi šampiona, što znači da će imati pravo nastupa za Milan u osmini finala protiv madridskog Atletica.

13:59 Prema pisanju francuskog lista L'Equipe, Michael Essien je pristao da se preseli u Italiju i pojača redove Milana. Vezista Chelsea je odbio Galatasaray, a već u naredna 24 sata mogao bi da pojača "Rossonere".

13:22 - Jherson Vergara će nastavak sezone provesti na pozajmici u Parmi. 

13:15 -  Menadžeri Michaela Essiena se trenutno nalaze u Milanu gde pokušavaju da čelnike istoimenog kluba nagovore da do kraja sezone pozajme Essiena iz Chelsea. Milan traži vezistu, ali pitanje je da li će se Seedorf složiti da to pojačanje bude baš Essien. Ukoliko dogovor bude postignut, Essien bi mogao da igra u osmini finala Lige šampiona protiv Atletico Madrida.

13:06 - Defanzivac Milana Cristian Zaccardo će najverovatnije karijeru nastaviti u Turskoj, u ekipi Besiktasa. Do kraja januara Milan bi mogao da napusti i Antonio Nocerino za koga su najveće interesovanje pokazali premijerligaši West Ham i West Bromwich Albion.

12.57 - Francuski defanzivac Philippe Mexes (31) mogao bi u tekućem prelaznom roku da napusti redove Milana i preseli se u Tursku. Za iskusnog defanzivca, prema pisanju L'Equipe-a, zainteresovan je Trabzon. Postoji nekoliko razloga zbog kojih je realno da Mexes u januaru napusti "Rossonere". Prvi je taj što nema veliku minutažu (prošle sezone odigrao 20, ove 10 utakmica), drugi jer mu ugovor ističe 2015. godine i treći, njegova godišnja plata iznosi 4 miliona evra.      
Noviji Stariji