Podela bodova u derbiju "Della Madonnina"!

Bez pobednika u milanskom derbiju, "Rossoneri" vodili, Handanović u prvom poluvremenu spasao Inter, kada su "Neroazzurri" došli do daha Scelotto postavio konačnih 1:1.

Milan je od početka bio agresivniji, nekako su kontrolisali igru, Inter stegnut, sa problemima na bokovima gde je u prvom delu duvalo na sve strane.

Prvu veliku šansu je imao nakon 15 minuta Balotelli, iznenadila ga je lopta u petercu i odbila se do Handanovića.

Inter je pokušavao preko Palacia, ali on i Cassano nisu imali pravu pomoć iz manevra koji je gubio bitku sa Montolivom, Muntarijem i Nocerinom.

U 21. minutu vode nominalno gosti. Još jedna lopta iza leđa očajnog Nagatoma, Boateng je asistent El Shaarawy ne greši, njegov 16. gol u šampionatu, zasluženo vođstvo do Milana.

Do poluvremena na terenu je postojao samo jedan tim, Milan. Ređale su se šanse, ali je Inter spasao fantastični Handanović.

Prvo je spasao siguran gol nakon udarca Balotellija glavom, onda je izašao kao pobednik iz duela sa Super Mariom koji je odlično šutirao iz slobodnjaka. Praktično je Milan do kraja prvog dela propustio priliku da dotuče grogiranog protivnika.

U nastavku je Milan stao, verovatno su ostali i bez daha posle teškog meča protiv Barcelone. Inter je uspeo da dođe do igre na sredini, bili su opasniji, najbolju šansu je imao Guarin koji je sjajno zahvatio loptu glavom, ali je Abbiati imitirao Handanovića. Golmani večeras sjajni u derbiju.

Ipak, dvadesetak minuta pre kraja Inter stiže do izjednačenja.

Skeloto tek što je ušao uspeva da glavom zahvati centaršut Nagatoma, Abbiati je nemoćan, velika radost većine na "San Siru", pridošlica iz Atalante je obeležio svoj prvi derbi.

Do kraja bez mnogo uzbuđenja, i jedni i drugi u primetnom strahu da ne izgube. Imao je u 90. minutu Scelotto još jednu priliku, Inter je više želeo pobedu, ali na kraju nismo videli potpuni preokret.

Milan ostaje treći sa bodom više od komšija, ali šansu da preskoči "Rossonere" ima sutra Lazio koji u poslednjem meču kola dočekuje Pescaru.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji