Ono, kad gazda pozove...

Allegrijeva taktika razbesnela Berlusconija koji je posle sinoćnjeg meča u Palermu odmah pozvao Adriana Gallianija. Vlasnik Milana izmiče stolicu treneru...

Allegri je praktično poklonio sat vremena Palermu, a ni činjenica da je Milan izbegao poraz nije mu mnogo pomogla.

Naime, trener Milana je počeo sa 3 - 4 - 3, posle promenio u 3 - 5 - 2, ali varijanta sa trojicom igrača u odbrani nije baš delovala dobro. Videlo se da tim ima mnogo problema, Palermo je poveo sa 2:0, a i pre vodećeg gola u finišu prvog poluvremena bili su bolji tim.

Tek uvođenjem Bojana i povratkom na igru sa četvoricom u odbrani Milan je delovao dobro, mnogi smatraju da su im to najboljih pola sata u sezoni. Završilo je 2:2, da je potrajalo još malo verovatno bismo videli preokret, ali, kad se svedu računi, izgubljena su nova dva boda.

Italijanski mediji pišu da je besni Berlusconi zvao telefonom Gallianija odmah posle meča i da mu je rekao da je nedopustivo da se trener tako igra formacijom i protivniku daje "foru".

Galliani nije ništa komentarisao pred novinarima, samo je primetio da se status Allegrija nije promenio.

Berlusconi je, da ne zaboravimo, zamerio i na sastavu tima, odmaranju Emanuelsona koji je ušao u drugom delu, ali i čestim promenama u napadačkoj liniji. No, poznato je da gazda Milana insistira da se igra ofanzivno, isto je zamerao Sacchiju, Capellu i Ancelottiju.

Naravno da Allegri nije taj kalibar, ali trener Milana je, uz podršku Gallianija, uspeo da sačuvao posao letos nakon gubitka titule, javna je tajna da od prvog dana nije po volji velikog gazde.

Milan u narednim mečevima, osim duela sa Malagom i Anderlehtom u Ligi šampiona ima mečeve u šampionatu protiv Chieva i Fiorentine kod kuće, zatim putuju u Napulj, pa im dolazi strašni Juventus. Pretpostavlja se da bi naredni mesec mogao da bude odlučujući za trenera koji ima ugovor do leta 2014.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji