Milan iz ponora do boda!

Iako je Palermo sa dva gola prednosti večeras držao Allegrijev otkaz u rukama, Montolivo i El Shaarawy obezbedili su remi "Rossonerima" koji bi mogao da ostavi trenera Milana na klupi.

Palermo i Milan remijem su otvorili deseto kolo u Seriji A na Siciliji. Sam početak meča pripao je "Rossonerima" koji su preko oporavljenog Pata zapretili Palermu ali je od desetog minuta domaćin preuzeo konce igre.

Sjajni Iličić i Miccoli u više navrata su uspevali da stave golmana Ameliju na muke a jednako ubojit bio je i Brienza.

Ipak, sve do poslednjeg minuta prvog dela meča golova nije bilo a Palermo nije uspevao da materijalizuje svoju nadmoćnost.

Prvi pogodak viđen je u 45. minutu kada je Miccoli pogodio Abatea u ruku a sudija Rizzoli pokazao je na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Fabrizio Miccoli pa je Palermo sa golom prednosti otišao na odmor.

Drugi deo meča doneo je spektakl na stadionu "Renco Barbera". Domaćin je već nakon dva minuta igre udvostručio prednost preko Brienze.

Promena koju je napravio Massimilijano Allegri u 53. minutu unela je živost u igru Milana. Bojan Krkić zamenio je nedovoljno spremnog Pata i ispostavilo se da je on do kraja meča zadao najviše problema domaćinu.

Upravo je Bojan odigrao Montolivu pas u 69. minutu meča što je italijanski reprezentativac iskoristio i smanjio na 2:1.

Od tog trenutka Milan je živnuo i nastavio da napada dok je Palermo izgubio oštrinu iz prvih 50 minuta igre.

U 79. minutu golman Ujkani oklevao je sa ispucavanjem lopte što je kaznio El Shaarawy postigavši osmi pogodak u tekućoj sezoni za poravnanje rezultata.

Poslednjih deset minuta donela su "ludnicu" na terenu pošto su obe ekipe imale šansu da dođu do pobedonosnog gola.

Miccoli je propustio najbolju za Palermo a Bojan za Milan pa je ostalo 2:2 što je, možda, i najpravedniji rezultat ako se uzme u obzir da su domaćin i gost imali po poluvreme dobre igre.

Milan se nakon podele bodova na Siciliji nalazi na devetoj poziciji sa 11 osvojenih bodova a Palermo je prvi iznad zone ispadanja sa osam poena.
Noviji Stariji