Milan gledao Đurđića

Nikola Đurđić lagano izrasta u zvezdu evropskog fudbala, a njegovi golovi privukli su pažnju klubova iz bogatih liga.

Milan, Udinese i Alkmaar poslali su skaute na meč Helsingborga sa geteborškom ekipom GAIS, koju je Đurđićev tim dobio 3:0.

Na tom meču je 26-godišnji Piroćanac postigao deveti gol u švedskom šampionatu, a ukupno 28. na 36 utakmica u dresu Haugesunda i Helsingborgsa u svim takmičenjima.

Švedski klub imao je opciju da pozajmicu iz susedne niorveške pretvori u trajnu kupovinu i propustio je, a Đurđić je produžio ugovor sa Haugesundom. Sada klub sa zapada Norveške može dobro da unovči taj potez.

Od kada je u avgustu stigao u grad na jugu Švedske Đurđić je na devet ligaških mečeva tresao mrežu osam puta.

“Ne znam kakva je situacija u klubu za sada. Nismo se probili u Ligu šampiona, jo uvek je neizvesno da li ćemo igrati Evropu sledeće sezone. Od nekoliko igrača na pozajmici ja sam najskuplji”, kaže Nikola Đurđić.

 “Znam da uvek postoje glasine o interesovanju drugih klubova, ali ja o tome ništa ne znam. Koncentrišem se na svoj posao u dresu Helsingborga.

Švedske novinare zanimalo je kako Đurđić vidi svoju karijeru u narednim sezonama, pošto je jedan švedski portal prijavio predstavnike dve italijanske i jedne holandske ekipe na tribinama u nedelju.

“Sada sam osetio kako je igrati u Ligi Evrope, jasno je da me privlači, ali sada ne znam ništa konkretno. Nisam znao tokom utakmice da su tu skauti pomenutih klubova. Mislim da ovo nije trenutak da razmišljam o transferu, već treba da se koncentrišem u završnici švedske lige i grupne faze Lige Evrope”, kaže Đurđić i ponovo naglašava ono što smo već čuli.

“Želim da ostavim trag u evropskom fudbalu i da se izborim za mesto u nacionalnoj reprezentaciji Srbije”.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji