Ko su mogući naslednici Allegrija?

Prema medijskim spekulacijama, na listi želja uprave Milana su 6-rica trenera. Pep Guardiola, Luciano Spaletti, Rafael Benitez, Roberto Mancini, pomoćni trener Allegrija Mauro Tassoti i doskorašnji napadač Filippo Inzaghi.

Nezadovoljni očajnim startom ove sezone, čelnici Milana već sastavljaju spisak kandidata koji bi mogli da preuzmu mesto šefa stručnog štaba od Massimiliana Allegrija, prenose italijanski mediji.

Navodi se da je smena trenera izvesna, a da je vlasnik “Rossonera” Silvio Berlusconi, za kog se spekuliše da će klub prodati katarskom šeiku, već sastavio uži izbor stručnjaka koji bi zamenili 45-godišnjeg Allegrija.

Na vrhu liste želja bivšeg italijanskog premijera navodno je Pep Guardiola, koji je letos podneo ostavku u Barceloni pozivajući se na iscrpljenost, ali je malo verovatno da bi mogao da dođe u Milano zbog problematične finansijske situacije u trofejnom klubu.

Prema medijskim spekulacijama, sledeći na listi je aktuelni trener ruskog prvaka Zenita iz Sankt Peterburga Luciano Spaletti, koji ima veliko iskustvo u Seriji A nakon što je vodio Udinese i Romu.

Među ostalim kandidatima su Rafael Benitez, smenjen u Interu u decembru 2010. nakon samo šest meseci, i Roberto Mancini, koji je trenutno pod velikim pritiskom u engleskom prvaku Manchester City-u nakon loših rezultata u Ligi Šampiona gde je City pred eliminacijom.

U “igri” je, takođe, pomoćnik Allegrija Tasotti, kao i doskorašnji napadač Filippo Inzaghi, koji je igračku karijeru završio prošlog leta i trenutno vodi mlađe klupske selekcije, a koji je izuzetno popularan među navijačima Milana.
Noviji Stariji