Tenzija, uzbuđenje i pet golova: Inter nadigrao Milan, Spalletti nadmudrio Gattusa - Rossonere uništila prevelika želja

U sjajnom obračunu milanskih velikana Nerazzurri slavili sa 3:2 i preuzeli treće mesto na tabeli.

Onda kada je delovalo da će Milan biti taj koji će iskoristiti trenutnu formu i psihološko stanje u ekipi, Inter je odgovorio na najbolji mogući način i zadao težak udarac gradskom rivalu. Nerazuri su na najbolji mogući način preboleli evropske rane, nadigravši ljutog protivnika u direktnom okršaju, čime su se vratili na treće mesto Serije A - 3:2 (1:0).

Inter je bio bolji protivnik tokom najvećeg toka meča, dok je Milan imao povremene svetle trenutke u kojima je uspevao da se vrati u život, ali ne i da izbegne poraz. Deluje da su Rossoneri izgoreli u sopstvenoj želji, za šta je možda bio odgovoran i Gennaro Gattuso, koji je očigledno podbacio u pripremi utakmice i u potpunosti izgubio taktičku bitku sa Lucianom Spallettijem.

Posao trenera Nerazzurra visio je o koncu pred ovu utakmucu, ali to kao da je predstavljalo dodatni motiv za Spallettija da baš u ovoj utakmici pokaže da mu je mesto na klupi Intera. Formalni gosti su iznenadili Milan visokim presingom na startu meča i naterali ga na brzu grešku, što je već u trećem minutu iskoristio Matijas Vesino i doveo Inter u vođstvo.

Nerazuri su nakon toga uspeli da umrtve meč, ništa nije nagoveštavalo da ćemo videti čak pet golova. Kada je u 51. minutu odlični De Vrij nadskočio svoje čuvare kod kornera Politana i zatresao mrežu Donnarumme delovalo je da će Inter do laganog slavlja, ali je pogodak Bakayoka šest minuta kasnije u potpunosti otvorio meč.

Ipak, tada kada se lomila utakmica Spallettijev tim je bio lukaviji. U 66. minutu Castillejo je nesmotreno potkačio Politana na izlazu iz šesnaesterca, ali to nije promaklo Marca Guidi koji je pokazao na belu tačku, a tamo bio neumoljiv Lautaro Martinez.

Milan uprkos svim problemima nije odustao, krenuo je Gattusov tim na sve ili ništa i već u 71. minutu se po drugi put vratio u život na utakmici. Ovoga puta najspretniji u kaznenom prostoru Intera bio je Mateo Musacchio.

I pored sve nepovezanosti, Rossoneri su u nadoknadi utakmice mogli i do izjednačenja i boda koji bi imao vrednost pobede. Ipak, Samir Handanović je nekako uspeo da odbrani udarac Castilleja, dok je udarac Cutronea izblokirao Danilo Dambrozio.

Najveće razočaranje večerašnjeg derbija bio je Krzysztof Piatek, kojeg su De Vrij i Škriniar na fantastičan način stavili "pod katanac", pa je tokom 90 minuta igre imao samo jednu polušansu.

Milan u narednom kolu gostuje Sampdorii a Inter dočekuje Lazio.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji