Milan ispustio pobedu u nadoknadi protiv Lazia

Ekipa Milana nije uspela da dođe do pobede u 13. kolu Serije A.

U derbiju kola Milan je gostovao Laziu na Olimpicu i ispustio pobedu u nadoknadi vremena.

Prvu ozbiljniju priliku imao je Milan kada Hakan Calhanoglu nije imao sreće i pogodio stativu u 16. minuti.

U 29. minuti Ciro Immobile je za Lazio postigao gol, međutim njegov gol je poništen zbog ofsajda. U 35. minuti veliku priliku imao je Calhanoglu nakon što je primio precizan pas u šesnaestercu, no šutirao je visoko iznad gola.

Lazio je nešto bolje otvrorio drugo poluvrijeme. U 47. minuti Luis Alberto je napravio dobar prvi dodir i s ruba šesnaesterca uputio brzi udarac prema desnoj stativi, ne bi li svladao golmana Milana, no Gigio Donnarumma je dobro odbranio i sačuvao svoju mrežu.

Isti igrač je u 58. minuti promašio zicer unutar peterca, a lopta je prozujala pored desne stative. Minutu kasnije, Wallace je propustio dobru priliku za Lazio. Odlično je primio loptu iz odbijanca i šutirao sa velike udaljenosti, ali nije bio precizan i lopta je otišla visoko iznad prečke. U 71. minuti ponovo je pokušao Wallace, ovaj put je dobro skočio nakon kornera, ali je pucao nisko po sredini gola, ravno u ruke golmana Milana koji je odlično reagovao.

Milan je do vodstva  došao u 79. minuti kada je Franck Kessie postigao prekrasan gol izvan šesnaesterca, šutirao je snažno šut tačno uz levu stativu, a lopta je se odbila od Wallacea i završila u mreži domaćina. I kada se činilo da će gosti slaviti, Lazio je u 93. minuti došao do izjednačenja, a vredan bod "Nebeskoplavima" doneo je Joaquín Correa.

Treba istaći da je Milan na ovoj utakmici bio bez Romagnolija, Musacchia, Caldare, Strinića, Biglie, Bonaventure, te suspendovanog Higuaina.

Nakon 13 kola Milan je ostao na 5. poziciji sa bodom zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Lazio.

U narednom kolu Rossoneri dočekuju Parmu.

(AC Milan Balkan)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji