Gattuso: Pobede ništa ne znače ako nemamo kontinuitet

Milan na gostovanju Udineseu juri treću uzastopnu pobedu.

Ponovo se Milan mučio, ali je opet uspeo da osvoji bodove.

Kao i protiv Sampdorie, Rossoneri su uz mnogo prolivenog znoja savladali Genou, no na kraju se broje samo tri boda. Gattusov tim je igrao mnogo bolje, promašio mnogo šansi i primio smešan gol, ali mu je na kraju bila potrebna ogromna sreća, greška do tada sjajnog golmana Radua i apsolutno čudesan gol kapitena Alessia Romagnolija da bi osvojio tri boda koja su ga izjednačila sa Laziem na četvrtoj poziciji. Gattuso lakše diše, Rossoneri su vezali dve bitne pobede nad timovima iz Ligurije. Nakon poraza od Intera u derbiju Della Madonnina i Betisa u Ligi Evrope, konačno su došli bar malo svetliji dani za slavni lombardijski klub.

Treba napomenuti i da je popularni Rino u duelima sa Sampdoriom i Genoom izveo postavu u formaciji 4-4-2 sa Gonzalom Higuainom i Patrickom Cutroneom u špicu. Hrabrost mu se očigledno isplatila.

A u poslednjem meču 11. kola Serije A Milan gostuje Udineseu (20.30, TV Arena Sport 4). Problematično gostovanje za Rossonere, o čemu svedoči samo jedan trijumf na šest poslednjih izleta u Udine.

"Mnogo smo se namučili da bismo stigli do zone za ulazak u Ligu šampiona i sada se nadamo da ćemo tamo i ostati. Pobede su nam pomogle, ali ništa to ne znači ako ne budemo imali kontinuitet. Udinese može da nam stvori mnogo problema, a nas muče povrede i umor nakon zahtevnog meča sa Genoom. Hoću da vidim odlučnost i glad kod svojih igrača", rekao je Gattuso.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji