Pirlo: Milan ili Juventus? Ne mogu da izaberem... Nisam ovo očekivao od Gattusa

Legendarni as odgovarao na neka zanimljiva pitanja.

U Rimu se 9. maja igra finale Kupa Italije između Juventusa i Milana, a ambasador finalnog meča će biti legendarni Andrea Pirlo koji je sa uspehom nosio dres oba kluba. U Milanu je doživeo najlepše trenutke u karijeri, dok je u Juventusu stavio tačku na vrhunski fudbal pre nego što je završio karijeru u SAD. Sa Rossonerima je osvojio dve Lige šampiona, dok se od Juventusa oprostio u suzama posle izgubljenog finala protiv Barcelone.

Pirlo je omiljen kod navijača oba kluba i neće držati ničiju stranu u finalu.

„Između Juventusa i Milan ne mogu da izaberem za koga ću navijati. Nadam se samo da će biti lepo finale i dobar meč“, poručio je Pirlo.

Legendarni vezista će desetak dana kasnije imati oproštajni meč na San Siru na kojem će biti mnoge poznate face svetskog fudbala.

„Želim da se tom prilikom zahvalim navijačim i velikim šampionima sa kojima sam igrao u karijeri. Sada sam koncentrisan na organizaciju oproštajne utakmice, a posle toga ću razmisliti šta dalje u karijeri. Tek sam završio karijeru i prija mi odmor. Pričao sam sa mnogim osobama iz FS Italije, ali i iz klubova. Postoje neke opcije, videćemo...“

Pirlo je dugo godina u Milan igrao u tandemu sa Gennarom Gattusom, a bliski su prijatelji i van terena. Kako gleda na Gattusovu trenersku karijeru u Milanu?

„Nisam ovo očekivao, ali drago mi je zbog njega. Dokazao je da može da bude trener. Srećan sam što mu ide dobro u Milanu. Na početku su svi mislili da on može da donese samo agresivnost, ali se ispostavilo da je doneo lepu igru. Lepo je gledati njegov Milan i čestitam mu na tome“.

Veruje da za Milan slede bolji dani...

„Milan se oporavlja od teškog perioda i sada se ukazuje svetlo. Ovo je pravi put za Milan i samo je potrebno da ovaj novi projekat dobije kontinuitet i vreme“.

Juventusu predviđa nastavak dominacije iako bi Napoli pobedom u derbiju mogao da oživi šampionsku trku.

„Biće to težak meč. Napoli mora da pobedi dok će Juventus igrati svoju igru. Za Napolitance će to biti odlučujući meč, za Juventus neće. Sve dok imamo ovakav Juventus, ostali klubovi imaju malo nade. Juve je prejak i biće mnogo teško rivalima da ga skinu sa trona“.

Da li se nazire njegov naslednik u italijanskom fudbalu?

„Trenutno ne vidim igrača mojih karakteristika".

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji