Maldini bi mogao da bude selektor Italije

Paolo Maldini nije odbio ideju da postane selektor italijanske fudbalske reprezentacije, a kaže i da bi mogao da priča sa čelnicima Italijanskog fudbalskog saveza.

"Hajde da vidimo da li će uslovi biti odgovarajući, pa da vidimo da li možemo da uradimo nešto zajedno", reči su Paola Maldinija koje govore da bi njegov dolazak na čelo italijanske reprezentacije uskoro mogao da bude realnost.

Nekadašnji defanzivac Milana i legenda italijanskog fudbala je odigrao 126 mečeva za "azure", a u Fudbalskom savezu bi mogao da radi sa Alessandrom Costacurtom. Billy Costacurta je sada funkcioner u Savezu, a njih dvojica bili su naravno tandem u odbrani Milana.

"Teško je reći ne, posebno ako treba da pričam sa prijateljem kakav je Bili. Videćemo, razgovaraćemo, a ako se ne dogovorimo svakako - napred Italija uvek", kaže Maldini koji objašnjava i gde bi moglo u pregovorima da zapne.

"Problem je što ne znam šta bi bili kratkoročni planovi. Mislim da je opšteprihvaćeno da treba da se pravi tim za budućnost, ali ja mislim da Italija mora na Evropsko prvenstvo. Sa mladim igračima i sa dobrim projektima možemo da planiramo nešto, ali ne bih rekao ni da smo u evropskoj drugoj ligi ali ni da smo među najboljima u svetu", objašnjava Maldini koji do sada nije vodio nijednu ekipu kao trener.

Maldinija je svojevremeno u svom timu kao pomoćnika želeo Carlo Ancelotti u Chelseau.

(Sportklub.rs)  

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji