Honda u klinču sa Mihajlovićem: Nisu samo igrači krivi, kriv je i trener!

Svlačionica odgovorila šefu...

"Psihički smo slabi... Možda nam treba Frojd... Otkako sam došao, pokušavam da utičem na razmišljanje igrača. Razgovarao sam sa njima pojedinačno, grupno... Očekivao sam da brže rešimo probleme, ali evidentno je da ćemo morati da nastavimo da radimo".

Reči Siniše Mihajlovića posle debakla Milana u susretu sa Napolijem (0:4) na San Siru. Štampa na Apeninima nije prihvatila taj alibi, a izgleda da je trener Rossonera uspeo da na sebe,  prvi put otkako je stigao u klub, navuče i gnev svlačionice. Ili barem njenog dela. Japanac Keisuke Honda ne krije da mu ne prijaju konstantne kritike šefa struke. Štaviše.

Honda smatra da odgovornost dele svi u klubu. Pa i Mihajlović.

"Ne razumem to. Nema svrhe za sve kriviti igrače. Koliko je fudbalera igralo u Milanu u poslednjih nekoliko godina? Nebrojeno. Ovog leta potrošeno je 100.000.000 evra. I imamo tu mnogo reprezentativaca koji u Milanu prosto ne uspevaju da prikažu svoje najbolje igre. A ako ništa ne učimo iz grešaka onda smo daleko od kluba koji se iznova gradi", bila je Hondina uvertira za prebacivanje loptice u dvorište trenera i rukovodstva kluba.

"Gledam druge klubove poslednjih godina. Mislim da ne možete da krenete od nule ako ne potrošite mnogo novca. Pa samo treba da vidite Paris Saint Germain i Manchester City. Ili to ili da analizirate strukturu kluba. Ne samo igrače. I menadžment i trenera. Navijači moraju da budu svesni toga. Svi moraju da idu na procenu, pa i direktori i šef struke. Ako ne, onda će nam biti potrebno pet do deset godina. Znam da će me kritikovati zbog ovih reči, ali ovo su važne stvari za klub. Problemi su jasni. Uostalom, uvek su isti", bez dlake na jeziku će Honda.

(Mozzartsport. com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji