LIGA ŠAMPIONA: Rossoneri se ispromašivali na otvaranju, Newcastle odneo bod sa San Sira

Liga šampiona je krenula "grupom smrti" remijem bez golova na kultnom San Siru! 


Milan i Newcastle nisu uspeli da zatresu mreže, ali daleko od toga da nismo gledali sadržajan i uzbudljiv meč. Na kraju, bodom zadovoljniji mogu da budu gosti iz Engleske i to u velikoj meri.


Neverovatno je koliko se Milan ispromašivao, posebno u prvom poluvremenu, završivši utakmicu sa čak 22 udarca, od čega su sedam u okvir gola, ali jednostavno je svoje veče imao golman gostiju Nik Poup.


Skidao je sve moguće i nemoguće, dovodeći napadače do ludila – ispred svih Rafaela Leaa. Morala je prva zvezda Rossonera bar jedan gol da postigne i koliki je krivac Poup, toliki je on sam praveći previše dodira i brukajući se u ključnom trenutku da ubaci loptu u mrežu nonšalantno petom.


Već u uvodnih 15 minuta je domaćin spoznao šta će sve da uradi Poup kada je odbranio sjajnu šansu Oliviera Girouda, prvo od nekoliko francuskog napadača.


Brzo mu se na toj listi pridružio Leao, koji je propustio bar tri zicera, a ispratili su ih Theo Hernandez i Tijjani Reijnders i mnogi drugi...


Pored velikoj broja prilika bivši prvak Evrope je imao potpunu nadmoć na terenu, toliko da sve do finiša Newcastle nijednom nije zapretio. I onda je mogla da usledi surova kazna.


Pukla je kontra a Šejn Longstaf je pucao snažno, ali je Marco Spotiello, koji je zamenio povređenog Maignana, odbranio i sprečio sportsku nepravdu.


Ovaj rezultat takođe ide na ruku PSG-u i Borussiji iz Dortmunda, koji se sastaju od 21.00 na Parku prinčeva. Od četiri tima iste grupe samo će jedan biti nezadovoljan prvim mečom – Milan i to s debelim razlogom.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji