Milan prodao Rebića za nula evra i bonuse! Oslobođen prostor za dugo čekano pojačanje

Njegovim stopama bi mogao i Messias.


Posle serije ulaznih transfera u Milan, vreme je i za neke izlazne. Onih koji su prekobrojni.


Prvi među njima koji je našao novi klub je Ante Rebić. Milan je danas dogovorio prodaju hrvatskog napadača u Besiktas bez obeštećenja, ali uz potencijalne bonuse u visini od 2.000.000 evra. Imali su Rossoneri i ponudu za fiksnih 500.000 evra bez bonusa ali su se odlučili za rizičniju varijantu.


Pitanje zarade na Rebićevoj prodaji i nije bilo toliko bitno koliko skidanje njegove plate sa klupskog budžeta. Hrvat je imao još dve godine ugovora prema kojem bi zarađivao 3.500.000 evra neto po sezoni. Na bruto nivou bi koštao Milan 14.000.000 evra za dve godine što je ozbiljno rasterećenje sa Rossonere.


Njegovim stopama bi uskoro mogao da krene i Messias za kojeg je takođe zainteresovan Bešiktaš. Brazilac je višak u Milanu posle dolaska Samuela Chukwuezea, želi ga nekoliko osrednjih italijanskih klubova ali Besiktas može da mu ponudi najbolje finansijske uslove. Na listi prekobrojnih u Milanu su još belgijski napadač Divock Origi, senegalski levi bek Fode Ballo Toure, italijanski štoper Matija Caldara i maldi Srbin Marko Lazetić. Za njih se traže klubovi, a najbliži odlasku je Ballo Toure koji pregovara sa Fulhamom i Bolognom.


Čim je dogovorena prodaja Rebića, Milan je ubrzao operaciju dovođenja američkog veziste Yunusa Musaha na kojoj radi već dva meseca.


Milan je pregovore sa Valenciom počeo krajem maja sa ponudom od 15.000.000 evra, ali je klub sa Mestalje tada istakao cenu od 25.000.000. U međuvremenu je italijanski klub podigao ponudu na 18.000.000 evra, a danas i na 20.000.000 sa uključenim bonusima. Igrač se odavno dogovorio sa Milanom oko svojih uslova i vršio pritisak na Valenciu da prihvati ponudu.


Poslednje infromacije iz Italije i Španije govore da je Valencia popustila i da će večeras sve biti utanačeno na relaciji između klubova, a da će se Amerikanac u ponedeljak pojaviti u Milanu na lekarskim pregledima i potpisu ugovora.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji