LIGA ŠAMPIONA: Milan putuje na “Maradonu” sa golom prednosti protiv Napolija

Fudbaleri Milana i Napolija sastali su se u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, utakmica na “San Siru” završena je rezultatom 1:0 u korist domaćeg tima.


Ipak, nije tako slutilo na početku meča s obzirom da je Kvarackelija već posle 50 sekundi imao sjajnu priliku kada se našao neometan u kaznenom prostoru Milana. Ofanzivac Napolija šutirao je iz prve, ali je Calabria na gol-liniji spasao čist gol.


I nakon toga su gosti nastavili sa napadima, izglednu priliku propustio je Di Lorenzo.


“Rossoneri” su uzvratili preko Leaa koji je u 26. minutu sam sebi kreirao šansu posle solo prodora, ali nije bio precizan.


U 40. minutu domaćin je stigao do vođstva preko Ismaela Bennacera.


Brahim Diaz je povukao kontru i pronašao Leaa, koji je produžio do Bennacera na drugoj strani. Urugvajac je poslao snažan udarac i matirao Mereta za minimalno vođstvo Milana.


Isti igrač je u trećem minutu sudijske umalo duplirao prednost svog tima, međutim, prečka je ovoga puta bila saveznik Napolitanaca.


U drugom poluvremenu je opao tempo utakmice, a u 75. minutu gosti su ostali sa igračem manje posle isključenja Anguize zbog faula nad Theom Hernandezom.


Nisu odustajali izabranici Spallettija, a najbolju priliku da poravna rezultat imao je Di Lorenzo u 87. mnutu kada je uputio opasan šut ka golu Milana, ali je Mike Maignan odlično intervenisao i sačuvao svoju mrežu netaknutom.


Revanš meč igra se u utorak u Napulju.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji