Milan prodat Amerikancima za 1,2 milijarde evra

 Milan je ove sezone osvojio šampionsku titulu u Seriji A, prvi put posle 11 godina.


Milan je osvojio Scudetto i na najbolji mogući način najavio je velike ambicije u narednim sezonama. U prilog tome i činjenica da je američka kompanija RedBird i definitivno postala vlasnik slavnog kluba.


Ova kompanija je preuzela milanskog giganta od konzorcijuma Elliott, koji je vodio klub od 2018. Godine, a transakcija ih je koštala 1,2 milijrde evra. Klub je u saopštenju potvrdio da je dogovor definitivan i da su se dve kompanije dogovorile o predaji vlasništva. 


Ovo je drugi klub pod ingerencijom kompanije RedBird. Amerikanci su pre dve godine preuzeli francuski Toulouse, u kojem imaju 85 odsto udela. Konačan prenos vlasništva u Milanu trebalo bi da bude završen do septembra. 


Prethodni vlasnik Elliott je, posle ere legendarnog Silvia Berlusconija, najpre imao zadatak da sredi finansije kluba, a potom su na red došli sportski rezultati, krunisani ove sezone. Elliott će zadržati manjinski finansijski udeo i predstavnike u Upravnom odboru.  


Gotovo polovina klubova Serije A je u stranom vlasništvu, skoro svi vlasnici su iz Severne Amerike, osim Intera, čiji je vlasnik kineska grupa Suning.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji