Milan odredio otkupnu klauzulu za svog dragulja

Nakon 11 godina pauze, Milan je konačno uspio da osvoji titulu prvaka Italije. 


U posljednjem kolu Serije A trebao im je bod kod Sassuola da ovjere titulu, no oni su pobjedom od 0:3 osvojili sva tri i tako na sjajan način završili sezonu.


Prvo ime te utakmice bio je portugalski ofanzivac Rafael Leao koji je upisao sve tri asistencije za golove koje su postigli Giroud (2) i Kessie.


Briljirao je Leao tokom cijele sezone. Ukupno je u Seriji A nastupio na 34 od mogućih 38 utakmica i postigao je 11 golova uz 10 asistencija.


Dodao je još osam nastupa, po četiri u Kupu Italije i Ligi prvaka, gdje je psotigao tri gola uz dvije asistencije, te je ove sezone definitivno bio jedan od najbitnijih igrača Milana.


Ugovor s klubom iz grada mode ovaj portugalski reprezentativac ima do juna 2024. godine, a Milan je za njega postavio paprenu cijenu.


Kako piše Corriere dello Sport, mjesta za pregovore o njegovoj prodaji nema i svako ko želi da ga vidi u svojim redovima ovog ljeta morat će platiti punu odštetnu klauzulu koja iznosi čak 150 miliona eura.


Ukoliko neko isplati toliki novac za njega, bit će to treći najskuplji transfer ikad u fudbalu.


Prvi je naravno Neymar koji je za 222 miliona eura 2017. godine prešao u PSG iz Barcelone, a PSG je ostvario i drugi najveći transfer kada je iz Monaca doveo Kyliana Mbappea za 180 miliona eura 2018. godine.


Trenutno treće mjesto drži Philippe Coutinho kojeg je Barcelona Liverpoolu 2018. godine platila 145 miliona eura i grdno se zeznula. 

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji