Tonali i Leao heroji Milana – novi korak ka Scudettu

Fudbaleri Milana savladali su Veronu nakon preokreta rezultatom 3:1 u pretposlednjem meču 36. kola Serije A.


Već u 16. minutu nam je nagovešteno šta ćemo videti na ovom susretu nakon što je pogodak Sandra Tonalija naknadno poništen zbog ofsajda.


Kao da to nije bilo dovoljno loše za tim Stefana Piolija, kapiten Verone Davide Faraoni zatresao je mrežu gola koji brani Majk Manjan u 38. minutu. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović je dobio loptu na levoj strani šesnaesterca i uputio precizan centaršut koji je pronašao Faraonija za vođstvo domaće ekipe.


Da na pauzu ne odu sa zaostatkom, potrudio se duo u vidu Rafaela Leaa i Sandra Tonalija koji je briljirao na ovom meču. Portugalac je na velike muke stavljao protivničku odbranu i doslovno spajao sa golom mladog vezistu.


Prvi put je to učinio u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, a potom i u 50. po početku drugog dela igre. Dva identična gola, Leao probija po strani i pronalazi Tonalija na neposrednoj blizini od gola odakle nije imao prevelike probleme da završi akciju.


Do kraja se u strelce upisao i Florenzi kako bi overio trijumf trenutno prvoplasirane ekipe italijanske Serije A. 


Milan ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter na isto toliko kola do kraja i sve je u njihovim rukama kada je pitanje šampiona u pitanju, dok Verona ostaje deveta i teško da će moći da se izbori za nastup u nekom od UEFA takmičenja naredne sezone.


Naredni meč Milan igra kod kuće protiv Atalante.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji