UEFA priznala da je Milan „opljačkan“: Suspendovan Cuneyt Cakir!

Jedan od najpoznatijih evropskih sudija na hlađenju zbog loše arbitraže na San Siru.


Povratak Lige šampiona na San Siro protiv istog rivala koji je te 2014. godine odigrao poslednji meč u elitnom takmičenju protv Rossonera na njihovom stadionu je prošao razočaravajuće za navijače Milana. Ponajviše zbog turskog sudije Cuneyta Cakira.


Milan je sjajno otvorio meč protiv favorizovanog Atletica, vodio 1:0, imao kontrolu nad utakmicom i bio bliži drugom golu nego rival izjednačenju, a onda se sve okrenulo. Već u 29. minutu je Cakir pokazao domaćem vezisti Francku Kessieu drugi žuti karton i isključio ga. Bio je to tek drugi faul Kessiea na utakmici i nije spadao u kategoriju onih koji su za žuti karton, a pogotovo ne za drugi žuti.


Brojčano nadmoćniji Atletico je preuzeo inicijativu, izjednačio u 84. minutu, a onda i preokrenuo u nadoknadi vremena posle još veće greške Cakira.


Turčin je u 93. minutu dosudio penal za Atletico posle igranja rukom Pierrea Kalulua u kaznenom prostoru domaćina. Problem je što je tom prilikom prvo gostujući igrač Toma Lemar igrao rukom i lopta se na taj način odbila do Kaluluove ruke.


Što je još gore, Cakir je tražio video proveru ali njegov sunarodnik Abdulkadir Bitigen u VAR sobi počinio još veću grešku i sugerisao zemljaku da je u pravu što je pokazao na belu tačku. Luiz Suarez je golom iz penala u 97. minutu doneo pobedu Madriđanima koja će Milan na kraju verovatno koštati ispadanja iz grupe.


Zbog svega toga je UEFA odlučila da suspenduje Cakira i Bitigana na neodređeni period, a zameraju mu i što nije sankcionisao igranje rukom Marcosa Llorentea u šesnaestercu Atletica.


Slaba uteha Rossonerima koji posle dva kola nemaju ni bod i autsajder su u trci za prolaz sa Liverpoolom, Atleticom i Portom.

1 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar

Noviji Stariji