Preokret Milana i pobeda u Firenci

Fudbaleri Milana uspeli su da savladaju Fiorentinu rezultatom 3:2 u 28. kolu na gostovanju u utakmici koja je obilovala preokretima i i golovima.


Goleadu na stadionu “Artemio Francchi” otvorio je Zlatan Ibrahimović, kada je posle jednog duela sa poslednjim igračem odbrane, izbegao ofsajd zamku i zakucao loptu pored golmana za prednost Milana već od 9. minuta.


Nije dugo trajalo vođstvo gostiju, jer je u 17. minutu na scenu stupio Pulgar, koji sjajnim golom iz slobodnog udarca vraća Fiorentinu u egal. Uspeo je Donnarumma da zakači loptu, čak se i bunio smatrajući da su igrači Fiorentine bili preblizu živog zida, ali je sudija pokazao na centar i “ljubičasti” su se brzo vratili u igru.


Do odlaska na odmor nije bilo golova, a prva je u drugom poluvremenu do gola došla domaća ekipa.


Posle prodora po desnoj strani, lopta je došla do Dušana Vlahovića koji okrenut leđima sa penala lepo ostavlja Riberyu koji preciznim udarcem donosi preokret i prednost Fiorentini.


To nije bio kraj uzbuđenjima. Samo šest minuta kasnije posle gužve u kaznenom prostoru Kjaer dobija vazdušni duel i spušta loptu do Diaza koji sa peterca zakucava loptu u mrežu Fiorentine i vraća Milan u igru.


Gosti dolaze do potpunog preokreta u 72. minutu kada Kessie uspeva da loptu doturi do Calhanoglua koji golom donosi Milanu ceo plen.


Milan je pobedom zadržao drugu poziciju sa šest bodova manje i utakmicom više od lidera Intera, dok je Fiorentina 14. sa 29 bodova i još uvek nije prebrinula sve brige oko opstanka.

(Nova.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji