Milan zbog korone izgubio 195 miliona evra, iz kluba poručuju: "Očekivano"

Fudbalski klub Milan objavio je ekonomske posledice globalne pandemije korona virusa i imao je gubitak od čak 195 miliona evra


Međutim, "Rossoneri" su naveli i da je to u skladu sa očekivanjima, ali i da klub svakako nije imun na pandemiju koja je poremetila sve.


- Ako isključimo negativni udar ove vanredne situacije, rezultati su se značajno poboljšali i u skladu su sa očekivanjima, a gubitak je okvirno oko 195 miliona. Posvećeni smo poštovanju preporuka finansijskog fer-pleja - navode u saopštenju kluba.


Dodaju i da je klubu kao što je Milan potrebno vreme da bi se transformisao, ali da su i vlasnici i ostali usmereni ka tom putu.


- Najveći udar u vezi sa zdravstvenim protokolima je saniran, a gubici se ogledaju i u zaradi od ulaznica, smanjenju komercijalnih aktivnosti i smanjeni prihodi u prodaji (sportska oprema, Casa Milan, muzej) - preciziraju iz Milana.


Deo novca od TV prava će takođe biti prenet iz prethodne u tekuću sezonu, a izostanak većih rezultata u Evropi samo je dodatno povećao negativni finansijski izveštaj slavnog kluba.


- Konstantna podrška Elliott grupe, garantuje stabilnost Milana, ali je, bez obzira na sve, omogućila i značajna ulaganja, čiji će efekti biti vidljivi u bliskoj budućnosti. Istovremeno, efektivni trošak racionalizacije je pokrenuti kroz smanjenje plata igrača i stručnog štaba - piše u saopštenju.


(Telegraf.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji