Poraz Milana na premijeri u Udinama

Crveno-crni su najavili visoke ambicije ali su već na startu nove sezone razočarali svoje navijače...

Milanski velikan je kao primarni cilj u novoj sezoni zacrtao povratak u Ligu šampiona, koja im je izmakla u prošloj takmičarskoj godini.

Ipak, ako je suditi po premijeri, put ka evro-eliti biće i te kako posut trnjem - "rosoneri" su danas u Udinama, gde su prošle sezone trijumfovali posle triler-završnice, razočarali svoje navijače, te, uz slabu partiju, zabeležili poraz za glavobolju Marca Giampaola.

Nastojaće, nema sumnje, i Igor Tudor i Marco Giampaolo da što pre, sa svojim izabranicima, zaborave prvo poluvrijeme na "Dacia Areni". Tek povremeno su u ovom delu igre fudbaleri oba tima dolazili do šesnaesteraca, i nisu uspeli da stvore nijednu šansu koja bi se "opisala procentualno".

Svakako da u prilog ovoj tvrdnji ide i podatak da je arbitar Fabrizio Pasqual pokazao više žutih kartona nego što je bilo igračkih uzbuđenja. Četiri puta je sudija posegao za džep – tri puta su se u njegovoj beležnici našli gostujući fudbaleri (Paqueta, Calhanoglu, Borini), a javnu opomenu u domaćem sastavu zaslužio je povremeni bosanski reprezentativac Mato Jajalo.

Prvi nešto ozbiljniji pokušaj imali su "rosoneri" u 39. minutu preko svog kapitena i junaka prošlog meča ova dva tima u Udinama Alesia Romagnlija, koji je večeras odigrao svoj 150. meč za Milan u svim takmičenjima, kada je atraktivno, petom, pokušao da matira Argentinca na golu domaćih Huana Musa.

Udineze je odlučnije ušao u nastavak, što je materijalizovao u 72. minutu, kada je brazilski štoper Bekao nakon kornera nadvisio odbranu Milana i "zakucao" loptu u mrežu.

Odmah potom, Giampaolo je izvršio dvostruku izmenu poslavši na teren novajlije Rafaela Leaa i Ismaela Bennacera, najboljeg igrača ovosezonskog afričkog Kupa, ali ni taj "manevar" mu nije pomogao da postigne bar izjednačujući pogodak.

Pojavio se tračak nade za goste u 84. minutu, kada su se uzdali u VAR nakon igranja rukom Samira, ali sudija nije odlučio da pokaže na belu tačku.

Ceo meč na klupi gostiju je proveo Rade Krunić, koji je kao i Bennacer ovog leta stigao iz Empolija u Milan.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji