Obećao-ispunio: Vam Bommel se vraća u Milan?

Holanđanin je zabeležio 50 nastupa u crveno-crnom dresu između 2011. i 2012, učestvovao u osvajanju poslednjeg "scudetta".

Mark van Bommel vratiće se na "San Siro" posle sedam godina, ali kao trener, tvrdi rimska "La Repubblica".

Vlasnici Milana odlučili su se za rastanak sa trenerom Gennarom Gattusom, još jednim bivšim igračem slavnog kluba koji se bez značajnih uspeha oprobao na neudobnoj klupi, poput Clarencea Seedorfa, Pippa Inzaggija i Christiana Brocchija, ali i dvojice trenera koji nisu igrali za "Rossonere", Vincenza Montelle i Siniše Mihajlovića.

Holanđanin je zabeležio 50 nastupa u crveno-crnom dresu između 2011. i 2012, učestvovao u osvajanju poslednjeg "skudeta", a kineskim biznismenima i njihovim savetnicima "zapao je za oko" već posle prve sezone na klupi PSV Eindhovena sa kojim se i dalje bori sa Ajaxom za titulu prvaka zemlje.

Dva najtrofejnija holandska tima poravnata su na dva kola pre kraja šampionata, s tim da je rival iz Amsterdama i dalje nastupa u Ligi šampiona i, sudeći prema rezultatu prve polufinalne utakmice sa Tottenhamom, ima odlične izglede da stigne do velikog finala.

Van Bommelov tim ove sezone igrao je dopadljiv i efektivan fudbal, a PSV je kao klub uz njega iznedrio još nekoliko budućih zvezda evropskog fudbala, od kojih se Milanu najviše dopao Steven Bergwijn.

"La Repubblica" tvrdi da je Vam Bommel, napuštajući "San Siro" pre sedam godina, dao obećanje tadašnjim direktorima Milana da će se vratiti jednog dana.

Pod Gattusovim vođstvom, Milanisti su ostvarili jednu pobedu u poslednjih pet kola Serije A i pali na sedmo mesto iza Torina koji bi se, da šampionat bude završen danas, plasirao u Ligu Evrope.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji