Može li se Milan vratiti na stare staze slave?

Milan u 2019. godini igra sjajno.

Iako je Milan loše krenuo u sezonu i dosta se mučio sa igrama i sa mnogobrojnim povredama igrača, Rossoneri su u 2019. godini u odličnoj formi, a trener Gennaro Gattuso je konačno posložio sve kockice u ovom klubu.

Dolaskom Krzysztofa Piateka u Milan, klub je počeo prikazivati sjajne partije te je bez poraza u posljednjih deset utakmica u svim takmičenjima.

Milan je sada u borbi za Ligu prvaka u kojoj je posljednji put igrao 2014. godine i prošlo je mnogo vremena otkada su Rossoneri igrali u najelitnijem nogometnom natjecanju.

Trenutno se Milan nalazi na trećem mjestu sa sedam bodova prednosti ispred petoplasirane Rome koja igra večeras svoju utakmicu protiv Empolija i koja također želi igrati i naredne sezone u Ligi prvaka.

Za Rossonere je sada najvažnije da nastave sa dobrom formom, a dolaskom Piateka Milan je postao i efikasnija ekipa te je poljski napadač bio upravo ono što je nedostajalo ovom klubu u prvom dijelu sezone.

"Rođen sam spreman. Sada sam spreman i učinit ću sve da vratim Milan u Ligu prvaka. Borit ću se za Milana. Nadam se da mogu pokazati svoj talent u svakoj utakmici. Ovdje mogu reći bilo šta, ali sve će biti odlučeno na terenu", rekao je Piatek.

Lucas Paqueta je također igrač koji je ovog januara stigao u Milan u nadi da pomogne klubu da se vrati u top četiri ekipe Serie A.

Iako je kraj sezne još daleko mišljenja su da bi Milan s ovom formom trebao osigurati mjesto u Ligi prvaka koje mu i pripada s obzirom da su Rossoneri osvojili sedam evropskih naslova prvaka.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji