Inter i Milan se ne razdvajaju već zajedno podižu novi San Siro

Gradski rivali pokrenuli projekat za izgradnju novog stadiona.

Ljuti gradski rivali, ali ne mogu jedan bez drugog! Čelnici Milana i Intera pokrenuli su zajednički plan o izgradnji novog stadiona, koji bi takođe delili i na njemu igrali, kao sada na San Siru, odnosno, Giuseppe Meazzi.

Nije u pitanju ni trač, ni neka načelna ideja, već je projekat dobrano odmakao, s obzirom na to da su Ivan Gazidis i Alessandro Antonello, čelnici dva milanska giganta, već bili u SAD, gde su razgovarali sa investicionim fondom i bankom Goldman Sachs.

Tri strane su zajedničkim snagama pokrenule projekat o izgradnji novog stadiona koji će imati 60.000 sedećih mesta, pokretni krov, kao i pokretni teren, a imaće i tržni centar ispod tribina, kao i dvoranu za koncerte i slične događaje, sa 5.000 sedećih mesta.

Novi San Siro, koji će biti na samo 100 metara od sadašnjeg, kojeg je dobrano načeo zub vremena, izgledaće nalik na MetLife stadion u Njujorku, na kojem igraju New York Giants i New York Jets svoje mečeve u NFL ligi.

Cena celog projekta je 600 miliona evra, što je malo više od cene za renoviranje Santiago Bernabeua u Madridu. Plan klubova je da se taj novac dobrim delom vrati prodajom prava na ime stadiona, koja će koštati 25 miliona evra godišnje. Plan je da radovi budu završeni 2023. godine.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji