Milano i Italija gore, Piatek brži od Nordahla

Najveći Capocannoniere u istoriji Calcia od sinoć gleda u leđa mladom Poljaku...

Najbolje uloženih 35.000.000 evra ove zime... U to više niko ne sumnja, ne posle večerašnja dva komada Krzysztofa Piateka. Rossoneri u ekstazi čak idu toliko daleko da 23-godišnjeg Poljaka proglašavaju vođom novog, moćnog Milana, čovekom koji će slavnom klubu vratiti stari sjaj. Temelj je tu, dileme nema. O tome pišu i italijanske mediji i novine koje "poturaju" podatak što mladog asa posle samo četiri utakmice u dresu Milana gura u istorijske knjige.

Pa kaže ovako: Krzysztof Piatek je nadmašio čak i Gunnara Nordahla! Sa šest pogodaka na četiri meča, odnosno za 310 minuta u crveno-crnom dresu, Poljak je nadmašio učinak slavnog Šveđanina i jednog od najboljih fudbalera Milana svih vremena. Nordahlu je da prvih šest komada bilo potrebno 419 minuta. Uz činjnicu da je Piatek šest golova postigao iz svega 18 udaraca ka golu, sve deluje još spektakularnije. To znači da svaki treći njegov udarac završava iza leđa golmana rivala...

Treće mesto na ovoj listi drži Mario Balotelli. On je takođe imao dobar start na San Siru i za šest golova bila su mu potrebna 433 minuta.

Za one mlađe, kako bismo im dočarali koga je zapravo večeras pretekao Piatek, odnosno kakav je uspeo napravio, valja reći da je Šveđanin Gunnar Nordahl zapravo najveća golgeterska legenda Milana i svakako jedna od najvećih u istoriji italijanskog fudbala. Nordahl je jedini igrač otkako je Calcia koji je pet puta uspeo da ponese laskavu titulu Capocannoniere - prvi strelac šampionata. Za Milan je postigao 210 ligaških golova na 257 utakmica. Ukupno 442 prvenstvena pogotka na nešto više od 500 utakmica.

Krzysztof Piatek s nova dva gola stigao je do brojke od 17 pogodaka u Seriji A ove sezone. Više od njega u ligama petice postigli su samo Ronaldo, Messi i Mbappe.

Podsetimo, Poljak je svoju seriju započeo 29. januara u Kupu Italije protiv Napolija s dva komada. Onda je pogađao protiv Rome i Cagliarija i evo večeras. Lepu šansu da nastavi niz Piatek ima narednog petka, kada na San Siro stiže Empoli.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji