Shevchenko: Gattuso je pravi čovek za Milan

Milan je neubedljiv u dosadašnjem toku sezone, ali i dalje se nalazi u igri za prva četiri mesta koja vode u Ligu šampiona. Ipak, eliminacija iz Lige Evrope i nekoliko slabih rezultata u poslednje vreme u Seriji A doveli su ponovo Gennara Gattusa na ivicu opstanka na klupi "Rossonera".

Međutim, nakon Andree Pirla, javio se još jedan njegov saigrač iz vremena kad je Milan bio dominantan u Italiji i Evropi – Andriy Shevchenko. Ukrajinac smatra da Gattuso mora da ostane na klupi "crveno-crnih".

"Gattuso je apsolutno prava osoba za ovaj posao. Veoma je bitno da ga uprava Milana podržava jer on daje ovom timu identitet i osećaj pripadnosti. On je pravi čovek za Milan. Srećan sam što klub i dalje veruje u njega", rekao je popularni Sheva.

Nekadašnji napadač Milana, a sada selektor Ukrajine takođe se osvrnuo na formu Gonzala Higuaina koja je veoma loša.

"Od samog početka sezone, Higuain se smatra ogromnim pojačanjem. Zato se posmatra svaki njegov pokret, posbno te večeri protiv njegovog bivšeg kluba – Juventusa. On je sjajan napadač i ako se Milan plasira u Ligu šampiona, ostaće u klubu i pokazaće da mu je stalo", istakao je Shevchenko.

Osvrnuo se i na predstojeći meč Superkupa Italije između Milana i Juventusa koji je zakazan za 16. januar.

"Milan može da pobedi Juventus. Sadašnji Milan je projekat na duže staze i mora polako da se obnavlja kako bi se vratio na prvo mesto u Italiji, a zatim i u Evropi. Potrebno je vremena i strpljenja", završio je Ukrajinac.

Andriy Shevchenko je u dva navrata igrao za Milan – od 1999. do 2006. i u sezoni 2008/2009. Odigrao je 322 utakmice i postigao 175 golova.

(Millanniumsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji