Maldini: Ibrahimović je stvoren za klub poput Milana

Legendarni italijanski fudbaler Paolo Maldini se vratio u Milan gdje je proveo cijelu karijeru i sada će kao jedan od direktora pokušati vratiti Rossonere u sami vrh evropskog fudbala.

Milan je prije desetak godina bio strah i trepet u Evropi, ali u posljednjih nekoliko godina kao da su izgubili kompas za dobre rezultate. Na San Siru se u prethodnim mjesecima desilo dosta promjena, a ono što je obradovalo mnoge jeste da su se Maldini i Leonardo odlučili vratiti u klub.

U posljednjih nekoliko sedmica pojavila se vijest u italijanskim medijima da bi se Zlatan Ibrahimović mogao vratiti u Milan. Iskusni Ibra trpa mreže u Sjedinjenim Američkim Državama, no ove zime bi ga Rossoneri mogli dovesti na posudbu kao što je to nekada bio slučaj s Davidom Beckhamom.

Cassanova sugestija Milanu: Uzimajte Ibrahimovića odmah

Maldini je za Gazzetta dello Sport govorio upravo o mogućem dolasku Ibrahimovića, te je poručio da nije nemoguće da se to na kraju desi. Sigurno je da bi mnogi navijači Milana voljeli ponovo vidjeti Šveđanina u dresu ovog kluba.

"Ibrahimović je previše za našu svlačionicu? Pa, ne bih tako rekao jer ne vjerujem u to. Igrači s takvim karakterom su stvoreni za velike klubove poput Milana. Možda ćemo o njemu misliti na ljeto ako izborimo Ligu prvaka. Zlatan je šampion i takve igrače jednostavno ne možete odbiti bez obzira na godine", poručio je Maldini.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji