Kako je Inter izgubio Donnarummu?

Jedan od najboljih golmana na svetu je bio vrlo blizu Intera.

Nakon reprezentativne pauze, igrači su se vratili u svoje klubove, a ovog vikenda u italijanskoj ligi je na programu veliki derbi Milana. Obe ekipe su u solidnoj formi, a Ciro Amore je otkrio jednu zanimljivost, naime, prvi golman "Rossonera" je bio vrlo blizu Intera, ali onda se sve okrenulo.

Ciro Amore je predsednik mlađih kategorija fudbalskog kluba Napoli, a on je za "La Gazzettu" izjavio kako je mladi, tada četrnaestogodišnji Donnarumma bio na pragu Intera.

"Mi smo dogovorili sve u vezi njegovog prelaska u Interovu omladinsku školu. Predstavnici "Nerazzurra" su došli da pregovaraju sa mnom i sa njegovim ocem. Na kraju smo svi zajedno otišli u Milan kako bi Gigio potpisao ugovor. Oni su čak našli i školu u koju će Donnarumma da ide. Sve je bilo dogovoreno, ali onda je Milan uskočio, bili su baš konkretni i rođak Mina Raiole, Enzo je rekao Gallianiju da on ne može da propusti ovakvu priliku. Par sati nakon toga, Donnarumma je postao deo Milana", rekao je Amore.

Maldini ima više derbija od sadašnje cele postave Milana

Donnarumma je stigao u Milan 2013. godine (za 250 hiljada evra), a debitovao je za prvi tim već 2015. godine, sa samo 16 godina. Izrastao je u jednog od najboljih golmana na svetu, a čak je sakupio i 10 nastupa za reprezentaciju Italije.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji