Montolivo napušta Milan

Fudbaleri Milana počeli su nedavno pripreme za novu sezonu, a navijači se nadaju da će se ovaj klub konačno vratiti u sami vrh italijanskog i evropskog fudbala.

Rossoneri prolaze ogromne probleme zbog novih vlasnika, a bogati Kinezi koji su stigli prije godinu dana su već napustiti San Siro. Od Milana se očekuje da se konačno vrati u sami vrh, ali je svima jasno da situacija u ovom velikanu nije toliko bajna.

Milan će naredni dio priprema odraditi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali prema svemu sudeći bez Riccarda Montoliva. Italijanski mediji prenose da je Montolivo s koferima stigao na stadion, te da je bio spreman za put, ali da je u posljednjem trenutku saznao da on nije na listi putnika.

Kako piše Corriere della Sera u Milanu su odlučili da završe saradnju s Montolivom, te da mu poruče da može napustiti klub. Montolivo ima ugovor još godinu dana, ali na San Siru žele što prije da okončaju saradnju s ovim veznim igračem.

Ovaj iskusni fudbaler je loše primio ovu odluku i nakon toga odbio je da razgovara s trenerom Gennarom Gattusom jer vjeruje da je zaslužio da na ljepši način sazna da se više ne računa na njega. Navodno, njegovo mjesto u ekipi će zauzeti Milan Badelj, dok bi Montolivo karijeru mogao nastaviti u Bologni ili Werderu.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji