Kinezi napustili Milan, Paolo Scaroni novi predsednik Milana

Kinez je preuzeo većinsko vlasništvo u Milanu pre nešto više od godinu dana. Bio je jak na obećanjima i zaista se činilo da će kineski novac, koji mic po mic osvaja svet, doprineti da se "rossoneri" najzad vrate na staze slave.

Li Yonghong više nije predsednik kluba. Platio je cenu enormnom zaduživanju. Američki investicioni fond Elliott menadžment, koji mu je pozajmio 280 miliona evra, rešio je da uzme stvar u svoje ruke ne bi li naplatio ono što mu pripada. Pod njegovim plaštom za novog predsednika je imenovan Paolo Scaroni, koji je u fudbalu najveće uspehe postigao kao glavni čovek Vicenze, osvajača italijanskog kupa 1997. i polufinaliste pretposlednjeg izdanja Kupa pobednika kupova (1997/98), kada je od nje uspešniji bio potonji osvajač Chelsea.

S mesta generalnog direktora odlazi Marco Fassone, a na njegovo mesto stiže bivši igrač Brazilac Leonardo, koji je jedno vreme bio i trener, a na funkcionerskom položaju iskustvo je stekao u Paris Saint Germain kada je raspolagao novcem bogatih vlasnika iz Katara, koji su te 2011. i preuzeli francuski klub.

U oproštajnom pismu javnosti Li Yonghong je ukazao da je uložio 880 miliona evra svojih para i da je bio uveren da je Elliott menadžment, dajući mu kredit, prepoznao poslovnu šansu u novom uzdizanju Milana, ali je ipak shvatio da američki fond ima dušu "običnih lešinara" i derikoža.

(Vesti-online.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji