"Veštice" iz Beneventa u Seriji A - prvi put u istoriji

Prvi put u istoriji, u najjačoj italijanskoj ligi gledaćemo Benevento.

U sjajnom ambijentu, fudbaleri Beneventa proslavili su u četvrtak istorijski trijumf protiv Carpija, koji je označio njihov plasman u Seriju A.

Prvi put u istoriji kluba!

Iako su nakon ligaškog dela sezone zauzeli tek peto mesto u Seriji B, fudbaleri kluba koji nosi simpatičan nadimak "Veštice" (ita. stregoni) odličnom igrom u baražu prokrčili su put do prvoligaškog društva.

Nakon 0:0 u prvom meču, revanš finala plej-ofa za plasman u elitni rang odigran je na prepunom stadionu "Ciro Vigorito".

Trenutak odluke viđen je u 32. minutu, kada je gol vredan Serije A postigao Georg Puscas, inače napadač Intera na pozajmici u Beneventu.

Sjajno je po desnoj strani prošao Lorenzo Venuti, asistirao prizemnom loptom mladom Rumunu, koji je sa par metara pogodio cilj za erupciju oduševljenja navijača Beneventa.

Benevento je grad u pokrajini Kampanija na jugu Italije, udaljen oko 100 kilometara od Napulja.
U nastavku je Carpi preuzeo inicijativu, ali granitna odbrana domaćih, koja je tokom cele sezone krasila ovaj tim (samo 42 gola na isto toliko mečeva), izdržala je do kraja susreta, pa je Benevento minimalnom pobedom osigurao promociju u viši rang.

Podsetimo, direktan plasman u Seriju A izborile su dve prvoplasirane ekipe, SPAL i Hellas Verona, dok su timovi plasirani od trećeg do osmog mesta igrali baraž.

U četvrtfinalu, Benevento je eliminisao Speziu (2:1), a zatim u polufinalnom dvomeču Perugiu (1:0, 1:1).

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji