Frka u Milanu, Higuain tvrdi pazar

Izgleda da će direktor Rossonera, Leonardo morati još da ubeđuje Argentinca...

Delovalo je da je sve, ili najveći deo toga gotovo kada je u pitanju dolazak Gonzala Higuaina u Milan, ali kako javlja italijanski transfer guru Gianluca di Marzio, argentinski napadač nije zadovoljan ličnim uslovima koje su mu ponudili Rossoneri.

Imali su predstavnici dva kluba, Juventusa i Milana, i Higuainov brat koji mu je i agent, tokom današnjeg dana dugačke i naporne pregovore i opet je zapelo. Istovremeno sa dolaskom Iguaina, dva kluba rade na finalizaciji povratka Leonarda Bonuccija u Juventus, odnosno dolaska Mattie Caldare u Milan.

Higuainu se izgleda ne dopada što Rossoneri žele da ga dovedu prvo na pozajmicu sa obaveznim pravom otkupa ugovora u junu sledeće godine. Novi direktor Milana, Leonardo mora da pokuša da ga ubedi kako je to trenutno jedina izvodljiva opcija s obzirom na trenutno stanje finansija kod Rossonera i da samo iz tog razloga neće ovog leta da otkupe Higuainov ugovor.

Milan bi trebalo da plati između 18.000.000 i 20.000.000 evra za tu pozajmicu, plus 36.000.000 za otkup ugovora. Takođe, i dalje je tačka sporenja između Rossonera i Higuaina plata fudbalera. Argentinac trenutno u Juventusu godišnje zarađuje 7.500.000 evra i smatra da bi Milan trebalo da mu ponudi više jer se radi o klubu koji ove sezone neće igrati u Ligi šampiona, već u Ligi Evrope.

Uprava Milana želi da se Higuain obaveže na četvorogodišnju saradnju, ali i na manju platu nego u Juventusu. Zato je Iguainov plan da proba da tu potencijalnu razliku u plati dobije od Juventusa u vidu neke vrste nadoknade što je pristao da pređe u drugi klub. Torinska Stara dama to još nije prihvatila, mada postoje neke indicije da bi u sredu moglo da dođe do pomaka i na tom polju.

Dakle, jasno je da će biti potrebno još malo strpljenja, ali i Leonardovih pregovaračkih sposobnosti kako bi Milan dobio špica kakvog želi.

(Mozzartsport.com)

1 Primjedbe

  1. Iskreno daj boze da ne dodje do ove razmene jer Milan ima spiceve samo prodati Kalinica i Baccu i sa Cutroneom i Andre Silvom opusteno odigrati prvenstvo

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Napišite komentar

Noviji Stariji