FINITO! Bonucci se žrtvovao, Higuain nije! Caldara bez klauzule... Svi detalji trampe decenije

Pre nekoliko minuta je završen sastanak u Milanu na kojem je postignut konačan dogovor oko velike trampe između Milan i Juventusa u koju su uključeni Gonzalo Higuain, Leonardo Bonucci i Mattia Caldara.

Higuain je pravio probleme, ali je na kraju sve završeno. Nešto posle 17.00 časova u Juventusovim klupskim prostorijama u Milanu je završen sastanak koji je trajao više od pet sati. Uspešno! Juventus je vratio Leonarda Bonućija, Milan je dobio Mattiuu Caldaru i Gonzala Higuaina uz doplatu.

Ceo dan je Juventusov direktorski tandem sastančio sa menadžerima Alesandrom Lućijem, Bepeom Rizzom i Nicolasom Higuainom koji zastupaju Bonuccija, Caldaru i Gonzala Higuaina. Na kraju je postignut sporazum po kojem će štoperi biti trampljeni bez doplate, a vrednost im je procenjena na po 40.000.000 evra. Iguain dolazi na pozajmicu vrednu 18.000.000 evra koju će Milan pretvoriti u otkup ugovor za 36.000.000 evra narednog leta. Potom je Marotta posetio Casu Milan gde se na sastanku sa Milanovim direktorom Leonardom zadržao oko pola sata i dgovoreni su svi detalji.

Italijanski mediji tvrde da će uticaj ove operacije na klupski budžet za ovu fiskalnu godinu biti sledeći: Juventus će biti u plusu 19.424.7000 evra, dok će Milan biti u minusu 26.991.667 evra kada se uračunaju i plate igrača.

Upravo je oko Higuainove plate ispao kamen spoticanja zbog koje je trampa jedno vreme visila. Higuain je u Juventusu imao platu kao Bonucci u Milanu – 7.500.000 evra po sezoni. I dok je štoper izrazio spremnost da se finansijski žrtvuje, Pipita je to odbio. Argentinac je tražio da Juve isplati kompenzaciju od 5.000.000 evra ili da mu Milan garantuje platu od 9.000.000 evra. Rossonerima nije padalo na pamet da to prihvate i na kraju je završeno dogovorom Juventusovih direktora i Gonzalovog brata Nicolasa koji ga zastupa.

Još nisu procurili detalji dogovora i kako je Juve uspeo da ubedi Argentinca, ali se pretpostavlja da mu je obećao neku kompenzaciju. Na kraju, Higuain će zaraditi u Milanu više nego da je ostao u Juventusu. Imaće platu 6.000.000 evra po sezoni za ugovor na četiri godine što je ukupno 24.000.000 evra, dok bi u Juventusu za preostale tri godine ugovora zaradio 22.500.000 evropskih novčanica. Ima 31 godinu u govor sa takvom platom na četiri godine je bio maksimum koji je mogao da očekuje...

Bonucci je već ranije prihvatio finansijsku žrtvu i smanjenje plate sa 7.500.000 evra na 5.500.000 po sezoni samo da se vrati u Juve. Ipak, u odnosu na vreme kada je otišao iz Juventusa, opet je profitirao. Kada je odlazio iz Juventusa, imao je godišnju platu od 4.500.000 evra i nije bio zadovoljan a Juve nije hteo da mu ponudi više. Sada je uspeo da izboksuje za milion evra veću godišnju paltu nego što je imao pre godinu i kusur dana. Na neki način je sjajno iskoristio Milan da zaradi veći novac od onoga što je Juve tada bio spreman da mu ponudi.

Što se Mattie Caldare tiče, on će u Milanu potpisati petogodišnji ugovor vredan 2.200.000 evra po sezoni. Ali tek je na početku karijere i ima vremena za veliki novac ako nastavi ovako da se razvija... Takođe, u njegov ugovor nije ubačena povratna klauzula koju je Juventus priželjkivao kako bi po fiksnoj ceni u naredne dve godine mogao da ga vrati u Torino.

Higuain je danas odradio poslednji trening u novom trening centru u Kontinasi sa nekolicinom saigrača koji nisu išli na turneju po Americi zbog mundijalskog odmora. Milanov zvanični vozač je već stigao u Kontinasu da pokupi Iguaina i večeras će Argentinac očekuje u Milanu na potpisu ugovora.

Istovremeno, Caldara i Bonucci su već napustili ekipe Juventusa i Milana koje se nalaze na turneji po Americi. Caldara će uskoro sleteti u Milano, dok je Bonucci iz Amerike poleteo tek oko 15 časova i sutra ujutro se očekuje u Torinu.

Tačka na veliku trampu je stavljena.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji