GOTOVO! Dogovor megatrampe tri sata posle ponoći: Bonucci u Juventusu, Caldara i Higuain u Milanu

Četiri sata su trajali pregovori Leonarda i Higuainovog brata koji su odblokirali tri velika transfera...

Višednevni pregovori na relaciji Juventus - Milan su napokon odblokirani pošto je Gonzalo Higuain dao zeleno svetlo da se završi megatrampa u kojoj će on i Mattia Caldara pojačati Rossonere, a Juventus će dobiti povratnika Leonarda Bonuccija i novac.

Iguainovo nećkanje je bio kamen spoticanja u pregovorima prehodnih dana. Argentinac je je odbio Chelsea i želeo u Milan, ali je postavio nerealne ekonomske uslove sa zahtevom da zarađuje 9.000.000 evra po sezoni umesto dosadašnjih 7.500.000 koje je imao u Juventusu.

Sinoć pre ponoći je u Casa Milan počeo sastanak Gonzalovog brata i menadžera Nikolasa sa Milanovim novim direktorom Leonardom. Sastanak je trajao do tri sata posle ponoći i na kraju je pao dogovor. Argentinac pristao na istu platu kao u Juventusu s tim što je jedini sporan detalje da li će potpisati do 2022. ili 2023. godine. Aktuelni ugovor u Juventusu mu je isticao 2020. Dogovor sa Juventusom je da ga Milan pozajmi za 18.000.000 evra i da ga posle godinu dana otkupi za dodatnih 36.000.000 evra. Otkup je uslovan, ne i obavezan, ali će biti izvršen na kraju sezone. Dva kluba su postigli džentlemsnki dogovor, a Milan bi ispao lud ako ne bi otkupio igrača za čiju pozajmiciu je platio astronomskih 18.000.000 evra. Ovakva formula transfera je dogovorena zbog Milanovih problema sa finansijskim fer-plejom.

Higuainovo „da“ je otključalo i trampu Bonucci – Caldara koja je ranije dogovorena. Milan je insistirao na mladom štoperu u zamenu za kapitena, a Juventus nije imao ništa protiv ako se pride reši Higuaina i njegove visoke plate. Milanov uslov je bio jasan: Daćemo vam Bonuccija i otkupiti Iguaina, ali pod uslovom da dobijemo Caldaru!

Probleme je napravio Chelsea koji je uleteo sa ponudom od 45.000.00 evra za Caldaru. Iako je Juventus u tom slučaju mogao da uzme veći novac, više mu je bilo stalo da dobije Bonuccija. Kako je Higuain danima odbijao da smanji finansijske zahteve, tako su rasle šanse da Caldara ode u London i da propadne cela priča sa Milanom i Bonuccijem. Na kraju je Argentinac ipak odblokirao megatrampu...

Juventus je na početku tražio Bonuccija i novac za Caldaru kojeg smatraju najtalentovanijim italijanskim štoperom u ovom trenutku, ali su Rossoneri insistirali na razmeni „glava za glavu“ i uspeli. Vrednost obojice igrača je u trampi procenjena na između 35.000.000 i 40.000.000 evra, pa je jasno da je Juve izugbio nekoliko miliona jer nije prihvatio ponudu Chelsea. Ali je zato dobio Bonuccija.

Videćemo kakav je dogovor Juventusa i Bonuccija na kraju. Iskusni štoper je bio jedan od najplaćenijih igrača lige u Milanu sa platom od skoro 8.000.000 evra po sezoni. Kao što je Juve jedva čekao da se reši njegove plate, tako su i u Milanu jedva čekali da skinu Bonuccija sa budžeta. Verovatno će u Juventusu igrati za manje para, ali je ispunio želju da se vrati u klub u kojem je napravio karijeru.

Utešnu nagradu je dobio i Chelsea. Pošto je ostao kratkih rukava u pokušaju da dovede Caldaru i Higuaina, moraće da se zadovolji Danieleom Ruganijem koji je bio njihova prva meta pre nego što su se preorijentisali na Caldaru. Spekuliše se da će transfer iznositi preko 40.000.000 evra.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji