Berlusconi: Fudbal je kao Monopol

Vlasnik Milana Silvio Berlusconi uporedio je fudbal sa popularnom društvenom igrom Monopol.

Berlusconi je razočaran visokim finansijskim zahtevima koje traže od njega, a naveo je primer Pepa Guardiole.

"Želeo sam Guardiolu dok je bio trener Barcelone jer mi se najviše sviđao njihov stil igre. Onda je postao trener Bayerna, a sada se opet preselio. Kao šampion, normalno je da postao poznat, ali novčani zahtevi u današnjem fudbalu su postali kao Monopol", rekao je Berlusconi.

U poslednje vreme se dosta priča o mogućoj selidbi "Rossonera" sa čuvenog San Sira.

"Zaljubio sam se u San Siro, videli smo kako je izgledalo finale Lige šampiona tu. San Siro je stvoren za fudbal. Ne uživam u fudbalskom spektaklu kada igramo u Napulju ili Rimu, San Siro me nikad nije razočarao, tu smo osvojili mnogo trofeja, lično sam vezan za ovaj stadion", rekao je Berlusconi.

Milan trenutno deli stadion sa gradskim rivalom Interom, što Berlusconi ne vidi kao problem.

"Radije bih da Milan ostane tu, ali ako različiti vlasnici žele da izgrade najlepši stadion koji postoji onda ću ga eventualnu prihvatiti. S obzirom na iskustvo iz drugih zemalja, suživot sa Interom je apsolutno prihvatljiv i zadovoljavajući", dodao je vlasnik "Rossonera".

Milan je već godinama daleko od borbe za titulu, pa i Ligu šampiona, bezuspešni su bili eksperimenti sa povratkom Clarenca Seedorfa i Filippa Inzaghija, ali bi sada u klub mogla da se vrati najveća legenda, Paolo Maldini.

"Čuo sam te glasine, ali ne znam da li je Paolo dostupan jer je član kluba u SAD, pa je tako izabrao drugačiji put", istakao je Berlusconi naglasivši da neće prodati golmana tinejdžera Gianluigija Donnarummu ni za 80 miliona evra.

(B92.net)
Noviji Stariji