Bonucci za Caldaru - dogovoreno, Higuain ide na skupocjenu posudbu?

Italijanski mediji saopštavaju da će se Leonardu Bonucciju ispuniti želja o povratku u Juventus, samo godinu dana nakon što je napustio Staru damu i u šokantnom transferu otišao put San Sira.

Da stvari budu komplikovanije i Chelsea će se pitati, barem u slučaju Gonzala Higuaina.
Foto: EPA

Navodno su Milan i Juventus već neko vrijeme dogovarali trampu u kojoj bi Rossoneri u zamjenu za Bonuccija dobili 24-godišnjeg štopera Mattiju Caldaru.

Juventusovo odbijanje da se odrekne Caldare isprva je bio kamen spoticanja u pregovorima dva italijanska velikana, ali čini se da je Stara dama sada ipak spremna pozdraviti se sa defanzivcem koji je na Allianz stadionu dugo viđen kao ključni dio neke nove zadnje linije Juventusa.

Prema izvještajima Skyja, postignut je načelni dogovor između Milana i Juventusa o "direktnoj razmjeni" u koju nijedna strana neće morati dodavati novac.

Pored ove razmjene, navodno je dogovorena i posudba Gonzala Higuaina, sjajnog argentinskog napadača o čijem se odlasku iz Torina špekuliše već neko vrijeme.

Tako će navodno Juventus poslati Higuaina na jednogodišnju posudbu u Milan, a ista će Rossonere koštati oko 15 miliona eura, ali još uvijek nije poznato da li će Milan imati obavezu otkupa Higuainovog ugovora.

Ono što bi moglo predstavljati prepreku Higuainovoj posudbi je činjenica da Juventus vjerovatno neće htjeti isplaćivati ni dio njegovih primanja ukoliko ga pošalje u Milan, tako da bi Rossoneri za argentinskog napadača morali izdvojiti najmanje 7.5 miliona eura za jednu sezonu.

Jedan od italijanskih "stručnjaka za transfere" Alfredo Pedulla je potvrdio da Milan želi Higuaina dovesti na posudbu, ali je i istakao da će mnogo toga zavisiti od Chelseaja koji je također zainteresovan za napadača Juventusa.

Chelsea bi navodno bio voljan odmah kupiti Higuaina ukoliko se uspije riješiti Alvara Morate, a Stara dama bi upravo preferirala prodaju svog napadača u odnosu na posudbu.

(Sportspirt.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji