Milan uložio žalbu na odluku UEFA-e

Kao što se i očekivalo, Milan je uložio žalbu na odluku UEFA-e da izbaci ovaj klub iz evropskih takmičenja.

Krovna kuća evropskog fudbala je danas objavila svoju odluku, koja će postati važeća tek nakon što bude obrađena žalba italijanskog kluba, a Milan je zbog kršenja uslova finansijskog fair-playa kažnjen zabranom nastupanja u jednoj sezoni evropsog takmičenja u koje se Rossoneri kvalifikuju u naredne dvije godine. To bi značilo da će Milan propustiti izlazak u Evropu izboren u prethodnoj sezoni Serije A.

"UEFA je odlučila sankcionisati AC Milan zbog kršenja pravila UEFA-inog pravilnika o licenciranju klubova i finansijskom fair playju u periodu od jula 2014. do juna 2017. godine... Milan je naložio svom pravnom timu da uloži žalbu na ovu odluku pred Sudom za arbitražu u sportu u Lozani... Milan u potpunosti vjeruje da će ovaj sud uzeti u obzir argumente kluba", poručili su, između ostalog, iz Milana.

Bitno je istaći da se UEFA-ina odluka odnosi na period od 2014. do 2017. godine, dok je sadašnji vlasnik Rossonera Yonghong Li kompletirao preuzimanje kluba od Silvija Berlusconija tek u aprilu 2017. godine.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji