ZVANIČNO: Milan izbačen iz Europe na dvije sezone!

Nogometni klub Milan kažnjen je s dvije godine neigranja u europskim kupovima...

Nogometni klub Milan kažnjen je s dvije godine neigranja u europskim kupovima...

Kazna je došla zbog kršenja pravila financijskog fair-playa pa Milan neće moći nastupati u europskim kupovima tijekom sljedeće dvije sezone.

Klub je ove godine osigurao plasman u Europa ligu, ali zbog kazne ih u tom natjecanju nećemo gledati.

U priopće Uefe navodi se:

"Milan sljedeće dvije sezone neće moći sudjelovati u klupskim natjecanjima koja organizira UEFA. Na ovu odluku moguće je uložiti žalbu Sudu za sportsku arbitražu. Potpuna odluka uz objašnjenje bit će uskoro dostupna na našoj službenoj stranici."

Ovo je najstroža kazna izrečena nekom od klubova iz najjačih liga zbog kršenja pravila o financijskom fair-playu. Do sad su klubovi uglavnom kažnjavani novčano, ali u slučaju Milana UEFA ima velike sumnje zbog dugova i kredita koja klub ima, a povjerenje im ne ulijeva ni vlasnik kluba Li Jonghong.

Ukoliko Milan uloži žalbu, a sigurno će to napraviti, odluka o žalbi će morati biti donesena prije termina za drugo kolo kvalifikacija za Europa ligu, u kojem Milan treba nastupiti (29. srpnja).

Ukoliko ne bude promjene odluke i Milan bude suspendiran, Atalanta će se izravno plasirati u grupnu fazu EL, a Fiorentina će preuzeti njeno mjesto u kvalifikacijama.

(Sportklub.hr)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji